J. Bidenas rengia virtualų klimato viršūnių susitikimą

JAV prezidento Joe Bideno kvietimu, 40 šalių lyderiai ketvirtadienį ir penktadienį dalyvaus virtualiame klimato viršūnių susitikime. Tai pirmoji didelė J. Bideno iniciatyva užsienio politikos srityje per pirmąsias 100 jo kadencijos dienų.

J.Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2021, 9:39 AM, atnaujinta Apr 22, 2021, 9:40 AM

Taip prezidentas nori pabrėžti, kad jo vyriausybė klimato kaitai skiria svarbią vietą JAV užsienio ir saugumo politikoje.

Pradėdamas susitikimą, J. Bidenas 15.00 val. Lietuvos laiku pasakys kalbą. Tada kalbės svarbiausių pasaulio ekonomikų lyderiai. Konferencijoje, be kitų, dalyvaus Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Kinijos vadovas Xi Jinpingas, taip pat valstybių, kurios ypač jaučia klimato kaitos poveikį, pavyzdžiui, Kenijos ir Jamaikos, vadovai.

Ketvirtadienį, Baltųjų rūmų duomenimis, be kita ko, bus kalbama apie tikslus sumažinti klimato kaitą bei finansavimo klausimus. Penktadienį vyks konsultacijos apie inovacijų ir technologijų svarbą kovoje su klimato kaita bei su tuo susijusiomis ekonominėmis galimybėmis.

Manoma, kad J. Bideno vyriausybė viršūnių susitikime arba dar prieš jį paskalbs naują klimato tikslą 2030 metams. Paryžiaus klimato kaitos susitarimas numato, kad šalys narės kas penkerius metus peržiūrėtų savo klimato tikslus. Vašingtonas, paskelbdamas apie naujus savo siekius, be kita ko, nori pasiekti, kad kitos šalys užsibrėžtų ambicingesnius tikslus.

Pirmąją savo kadencijos dieną J. Bidenas paskelbė, kad JAV grįžta į tarptautinį klimato susitarimą, iš kurio šalį išvedė jo pirmtakas Donaldas Trumpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.