Kanados teisėja „Huawei“ finansų vadovės ekstradicijos svarstymą atidėjo iki rugpjūčio

Kanados teisėja trečiadienį iki rugpjūčio atidėjo „Huawei“ finansų vadovės Meng Wanzhou ekstradicijos svarstymą, suteikdama jos komandai laiko peržiūrėti „gynybai svarbius“ naujai gautus dokumentus iš investicijų banko HSBC.

 Huawei.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Huawei.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2021, 10:38 AM, atnaujinta Apr 22, 2021, 10:39 AM

Atidėjimo prašė Meng Wanzhou. Teisėjos sprendimas reiškia, kad procesas Britų Kolumbijos Aukščiausiajame teisme pirmadienį nebus pratęstas. Trijų savaičių posėdžiais turėjo būti užbaigta pustrečių metų trunkanti teisinė kova.

„Prašymas patenkintas“ – sakė teisėja Heather Holmes. – Likusi procesinių veiksmų dalis... prasidės maždaug rugpjūčio 3 dieną.“

Meng Wanzhou, kurios tėvas yra „Huawei“ įkūrėjas ir vadovas Ren Zhengfei, priešinasi ekstradicijai į Jungtines Valstijas. JAV nori teisti Meng Wanzhou dėl kaltinimų, susijusių su įtarimais, kad „Huawei“ pažeidė Amerikos sankcijas Iranui.

Pasak JAV prokurorų, Meng Wanzhou klaidingai informavo HSBC apie „Huawei“ ryšius su kompanija, pardavusia telekomunikacijų įrangos Iranui.

Meng Wanzhou neigia, kad nuslėpė nuo HSBC „Huawei“ santykius su buvusiu padaliniu „Skycom“.

Anksčiau šį mėnesį „Huawei“ paskelbė pasiekusi susitarimą su HSBC Honkonge dėl minėtų dokumentų gavimo. Anksčiau kompanijai nepavyko gauti šių dokumentų iš teismo Jungtinėje Karalystėje, kur įsikūrusi HSBC būstinė.

Kaip rodo naujienų agentūros AFP matyti pradiniai šaukimai „Huawei“, Meng Wanzhou siekė HSBC dokumentų dėl įsipareigojimų laikymosi, sankcijų ir rizikos vertinimo, taip pat įrašų, susijusių su jos „PowerPoint“ prezentacija HSBC vadovams vienoje Honkongo arbatinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.