Japonija surengs pirmas bendras karines pratybas su JAV ir Prancūzija

Japonija ateinantį mėnesį surengs bendras karines pratybas su JAV ir Prancūzijos pajėgomis, jos vyks šalies pietvakariuose, penktadienį sakė šalies gynybos ministras.

Praėjusią savaitę Japonijos premjeras Yoshihide Suga ir JAV prezidentas Joe Bidenas pasižadėjo kartu tvirtai priešintis Kinijai ir stiprinti bendradarbiavimą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Praėjusią savaitę Japonijos premjeras Yoshihide Suga ir JAV prezidentas Joe Bidenas pasižadėjo kartu tvirtai priešintis Kinijai ir stiprinti bendradarbiavimą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-23 11:48, atnaujinta 2021-04-23 11:49

Pratybos vyks gegužės 11-17 dienomis ir bus pirmos didelio masto pratybos Japonijoje, kuriose dalyvaus visų trijų šalių sausumos pajėgos.

Japonijai kelia susirūpinimą Kinijos veiksmai regioniniuose vandenyse. Praėjusią savaitę Japonijos premjeras Yoshihide Suga ir JAV prezidentas Joe Bidenas pasižadėjo kartu tvirtai priešintis Kinijai ir stiprinti bendradarbiavimą. Paryžius taip pat turi strateginių interesų Indijos ir Ramiojo vandenyno regione. Prancūzija turi teritorijų šiame regione, kaip antai Reunjono sala ir Prancūzijos Polinezija.

„Stiprindami bendradarbiavimą tarp Japonijos, JAV ir Prancūzijos, norime dar labiau patobulinti savigynos pajėgų taktiką ir įgūdžius ginant atokias salų teritorijas“, – teigė Japonijos gynybos ministras Nobuo Kishis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.