Rusijos ir Egipto prezidentai susitarė atnaujinti oro susisiekimą tarp šalių

Rusijos ir Egipto prezidentai Vladimiras Putinas ir Abdel Fattahas al Sisi per pokalbį telefonu penktadienį susitarė dėl visaverčio oro susisiekimo tarp dviejų valstybių atkūrimo, pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.

Aviakompanijos ir turizmo organizatoriai Rusijoje tikisi pirmąsias poilsiautojų grupes į Hurgadą ir Šarm el Šeichą nuskraidinti jau ateinantį mėnesį.<br>123RF nuotr.
Aviakompanijos ir turizmo organizatoriai Rusijoje tikisi pirmąsias poilsiautojų grupes į Hurgadą ir Šarm el Šeichą nuskraidinti jau ateinantį mėnesį.<br>123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2021, 4:46 PM, atnaujinta Apr 23, 2021, 4:47 PM

Pranešime pažymima, jog šį susitarimą paskatino „užbaigtas bendras darbas siekiant užtikrinti aukštus aviacijos saugumo standartus Egipto oro uostuose“, įpareigojant „kompetentingas tarnybas apspręsti skrydžių iš Rusijos į Hurgados ir Šarm el Šeicho miestus atnaujinimo praktinius parametrus“, – pažymėjo spaudos tarnyba.

Per prezidentų pokalbį, kaip skelbia Kremlius, „konstatuota, jog 2021 metų sausį įsigaliojusi Rusijos ir Egipto visapusiškos partnerystės ir strateginio bendradarbiavimo sutartis dar labiau sustiprins dvišalį bendradarbiavimą įvairiose srityse“.

„Šiame kontekste aptarta pažanga įgyvendinant didelius bendrus projektus prekybos, ekonomikos ir energetikos srityse, taip pat kovos su koronaviruso infekcijos plitimu tema, įskaitant Rusijos vakcinų tiekimą ir jų gamybos lokalizavimą Egipte“, – skelbia pranešimas.

Rusijos ir Egipto vadovai taip pat apsikeitė nuomonėmis apie abiejų šalių pastangas siekti padėties Libijoje sureguliavimo, pridūrė Kremlius.

Rusija oro susisiekimą su Egipto kurortais prie Raudonosios jūros nutraukė 2015-ųjų lapkritį, netrukus po to, kai virš Sinajaus pusiasalio buvo susprogdintas Rusijos keleivinis lėktuvas, namo skraidinęs turistus iš Šarm el Šeicho.

Aviakompanijos ir turizmo organizatoriai Rusijoje tikisi pirmąsias poilsiautojų grupes į Hurgadą ir Šarm el Šeichą nuskraidinti jau ateinantį mėnesį.

Rusijos valdžia nuo šio mėnesio vidurio iki birželio smarkiai apribojo oro susisiekimą su Turkiją, o kelionių organizatoriams uždraudė siūlyti turistinius kelialapius į šios šalies kurortus, tokį sprendimą paaiškindama epidemiologinės padėties Turkijoje blogėjimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.