Kinijos šiaurės rytuose amūrinis tigras užpuolė žmogų ir automobilį

Kinijos šiaurės rytuose, atokiame regione prie Rusijos sienos amūrinis tigras šoko ant vieno laukuose dirbusio žmogaus ir užpuolė lengvąjį automobilį, pranešė valstybinė žiniasklaida.

 Kinijos šiaurės rytuose amūrinis tigras užpuolė žmogų ir automobilį.  <br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Kinijos šiaurės rytuose amūrinis tigras užpuolė žmogų ir automobilį.  <br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2021, 3:26 PM

Jaunas tigro patinas įvarė nemažai baimės vietos kaimų gyventojams. Pirmą kartą žvėris buvo pastebėtas penktadienį netoli Linhu kaimo Heilongdziango provincijoje, remdamasis vietos policija pranešė Šanchajuje leidžiamas interneto laikraštis „The Paper“.

„Jis atsigręžė į du lauke dirbusius kaimo gyventojus“, – pasakojo Wang Xue, kuri buvo nuvažiavusi į tą vietą paimti giminaičio.

„Šaukiau jiems bėgti, bet tada tigras ėmė bėgti tiesiai į mane“, – sekmadienį Wang Xue citavo laikraštis „The Beijing News“.

„Po dviejų ar trijų sekundžių jis pribėgo ir šoko ant mano automobilio, įsikibdamas į jį letenomis, – pasakojo Wang Xue. – Siaubingai išsigandau ir vis dar turiu bėdų dėl širdies.“

Automobilis buvo smarkiai subraižytas, vienas galinis langas buvo išdaužtas. Nė vienas iš dviejų automobilyje buvusių keleivių nenukentėjo.

Vaizdo įraše taip pat matyti, kad tigras šoko ant vienos laukuose dirbusios moters, bet paskui pabėgo. Pranešime sakoma, kad moteris buvo sužeista nesunkiai.

Policijai galiausiai pavyko užspeisti žvėrį ir užmigdyti jį strėlytėmis su raminamaisiais vaistais.

Kaip pirmadienį paskelbė Heilongdziango miškų ūkio biuras, tigras nuvežtas 45 dienų karantinui į Hengdaohedzio katinių veisimo centrą Mudandziango mieste.

Amūriniai tigrai gyvena Rusijoje ir kai kur Kinijos šiaurės rytuose. Manoma, kad laisvėje jų yra likę mažiau nei 500, o Kinijoje – mažiau nei 30, rašė valstybinis laikraštis „Global Times“.

Šie žvėrys nyksta dėl brakonieriavimo. Gamtosaugininkai Kinijoje ir Rusijoje stengiasi išsaugoti tigrus, bet atvejai, kai tigrai ateina į žmonių gyvenvietes, yra reti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.