Afganistano sostinėje užsidegus benzinvežiams žuvo 7, sužeista dar 14 žmonių

Šiauriniame Afganistano sostinės Kabulo pakraštyje užsidegus dešimtims benzinvežių žuvo septyni ir buvo sužeista dar 14 žmonių, sekmadienį paskelbė Vidaus reikalų ministerija.

Šiauriniame Afganistano sostinės Kabulo pakraštyje užsidegus dešimtims benzinvežių žuvo septyni ir buvo sužeista dar 14 žmonių, sekmadienį paskelbė Vidaus reikalų ministerija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Šiauriniame Afganistano sostinės Kabulo pakraštyje užsidegus dešimtims benzinvežių žuvo septyni ir buvo sužeista dar 14 žmonių, sekmadienį paskelbė Vidaus reikalų ministerija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2021, 10:06 AM

Tyrėjai tikrino dešimtis sudegusių ir teberūkstančių benzinvežių, taip pat vėlai šeštadienį siautusio gaisro apimtą degalinę, sakė ministerijos atstovas Tariqas Arianas.

Kol kas neaišku, ar tai buvo nelaimingas atsitikimas, ar sabotažo aktas. Gaisras kilo tą pačią dieną, kai JAV ir NATO oficialiai pradėjo paskutinę savo pajėgų išvedimo iš Afganistano fazę. Afganistane dar yra likę 2,5 –3,5 tūkst. amerikiečių karių ir apie 7 tūkst. NATO karių; jų išvedimas pasibaigs iki Rugsėjo 11-osios teroro atakų Amerikoje 20-ųjų metinių.

Pasak T. Ariano, gaisras kilo dėl kibirkšties užsiliepsnojus vienam benzinvežiui. Liepsnos greit apėmė kelis kitus netoliese buvusius benzinvežius, taip pat kelis namus ir degalinę. Didelėje Kabulo dalyje dingo elektra.

Sužeistieji gydomi vietos ligoninėse, daugiausia dėl nudegimų.

Sunkvežimių vairuotojai sekmadienį blokavo į nelaimės rajoną vedančią gatvę ir reikalavo vyriausybės kompensacijų.

Vairuotojas Haji Miras sakė, kad benzinvežiams laukiant eilėje galimybės įvažiuoti į miestą, nugriaudėjo kurtinantis sprogimas.

„Pirmasis sprogimas atrodė kaip minos sprogimas, – sakė jis. – Iš vieno sunkvežimio kilo liepsnos, o tada sprogo antras sunkvežimis, trečias.“

Pasak šio liudininko, galėjo sudegti iki 100 benzinvežių.

Tuo metu, kai kilo gaisras, benzinvežiai lėtai judėjo į sostinę. Jie laukė 21 val., nuo kurios dideliems sunkvežimiams leidžiama įvažiuoti į miestą.

Į nelaimės vietą atvyko ugniagesiai, bet jų pajėgumai yra riboti ir gaisras buvo suvaldytas tik po kelių valandų. Sekmadienį ryte iš rūkstančių nuolaužų kai kur vis dar pakildavo liepsnos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.