Šalia Vašingtono pašautas ginkluotas asmuo, bandęs patekti į CŽV būstinę

JAV Federalinio tyrimo biuro agentai pirmadienį pašovė ginkluotą asmenį prie įvažiavimo į Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) kompleksą po kelias valandas trukusios priešpriešos, pranešė pareigūnai.

 Pareigūnų automobiliai prie CŽV būstinės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pareigūnų automobiliai prie CŽV būstinės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2021, 7:21 AM

Asmeniui, kurio tapatybė nebuvo atskleista, anksti pirmadienio popietę nebuvo leista įvažiuoti per išorinius vartus įvažiavime į didelį CŽV kompleksą, esantį šalia Vašingtono.

Kaip pranešama, apsaugininkai kelias valandas derėjosi su šiuo žmogumi, kad jis pasiduotų.

FTB pranešime sakoma, kad asmuo „išlipo iš automobilio nešdamasis ginklą, ir teisėsaugos pareigūnai sureagavo“.

„Asmuo buvo sužeistas ir nuvežtas į ligoninę medikų priežiūrai“, – pridūrė agentūra.

Anksčiau vienas CŽV atstovas sakė, kad tarnybai yra žinoma apie incidentą prie jos komplekso apsaugos išorinio žiedo, už kelių šimtų metrų nuo būstinės pagrindinio pastato.

„Mūsų kompleksas išlieka saugus; mūsų apsaugos tarnybos pareigūnai, dirbantys prie šio incidento, yra vieninteliai tiesiogiai su juo susiję valdybos darbuotojai“, – pridūrė atstovas.

CŽV komplekso, esančio Virdžinijos valstijos mieste Langlyje prie judraus plento, apsaugos priemonės pastaraisiais metais buvo stiprinamos.

1993 metais pakistanietis Miras Aimalas Kansi nušovė du CŽV darbuotojus ir dar tris sužeidė, kai šie sėdėjo savo automobiliuose laukdami šviesoforo signalo, leidžiančio įvažiuoti į būstinės kompleksą.

M. A. Kansi sugebėjo pabėgti į Pakistaną ir buvo surastas bei suimtas tik po ketverių metų. Jis buvo išduotas Jungtinėms Valstijoms ir nuteistas myriop už žmogžudystę. Egzekucija jam įvykdyta 2002 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.