Europoje prasidėjo operaciją prieš mafijos grupuotę „Ndrangeta“

Italija trečiadienį pradėjo plataus masto tarptautinę policijos operaciją prieš organizuotą nusikalstamą grupuotę „Ndrangeta“ (ital. 'Ndrangheta), taip pat dalyvaujant teisėsaugos pareigūnams iš Vokietijos, Rumunijos ir Ispanijos, pranešė prokurorai.

Italija trečiadienį pradėjo plataus masto tarptautinę policijos operaciją prieš organizuotą nusikalstamą grupuotę „Ndrangeta“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Italija trečiadienį pradėjo plataus masto tarptautinę policijos operaciją prieš organizuotą nusikalstamą grupuotę „Ndrangeta“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-05 13:58

Operacijos taikiniu tapo du įtariami mafijos klanai – Agrestų ir Giorgi šeimos, kilusios iš Kalabrijos, „Ndrangeta“ bastiono Italijos pietuose.

Kaip pranešama, 31 asmuo buvo sulaikytas dėl įtariamos narkotikų kontrabandos, pinigų plovimo ir „sistemingo“ mokesčių slėpimo Italijos picerijose ir Vokietijos restoranuose, nurodė pareigūnai.

Pagrindinis dėmesys skiriamas su prekyba narkotikais susijusiems nusikaltimams, ypač Italijos šiauriniame Pidmonto regione, Kalabrijoje Sardinijoje, taip pat Vokietijos Baden-Viurtemberge, nurodoma su mafija kovojančių tyrėjų pareiškime.

Operacijoje, kurią koordinuoja Italijos šiaurinio Turino miesto prokurorai, dalyvauja šimtai pareigūnų iš minėtų keturių šalių.

Per operaciją taip pat areštuota „daugelio milijonų eurų“ vertės turtas, pažymima pranešime, priduriant, kad papildomos informacijos bus paskelbta vėliau trečiadienį.

Piečiausiame Kalabrijos regione veikianti „Ndrangeta“ pranoko liūdniausiai pagarsėjusią Sicilijos nusikalstamą organizaciją „Cosa Nostra“ ir tapo įtakingiausiu Italijos mafijos klanu, o jo čiuptuvai yra nusidriekę toli už šalies ribų.

Apie „Ndrangeta“ veiklą Vokietijoje liudija 2007 metais šalia vienos picerijos Duisburgo mieste įvykdytos žudynės.

Šeši besivaržančių klanų nariai buvo nužudyti dėl ilgalaikės nesantaikos tarp šeimų iš Kalabrijos San Lukos miesto, kur veikia ir Giorgi šeima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“