Australijos sienos gali likti uždarytos iki 2022 metų pabaigos

Australija tikriausiai iki 2022 metų pabaigos neįsileis keliautojų, penktadienį pareiškė prekybos ir turizmo ministras, naujai pasaulinei koronaviruso bangai sužlugdžius viltis dėl greito atsidarymo.

Koronavirusas Australijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Australijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-07 09:18, atnaujinta 2021-05-07 10:36

Ministras Danas Tehanas sakė, kad dabartinė epidemiologinė padėtis Indostano pusiasalyje rodo, jog Australijai labai svarbu toliau neįsileisti praktiškai jokių keliautojų, kad neišplistų virusas.

Nuo 2020 metų kovo australams draudžiama keliauti į užsienį, o užsieniečiams atvykti leidžiama tik su itin retomis individualiomis išimtimis.

Labai „sunku pasakyti“, kad galėtų būti atvertos sienos“, sakė D. Tehanas televizijai „Sky News“ ir pridūrė: „Spėčiau, ateinančių metų antros pusės viduryje.“

Iki pandemijos į Australiją kas mėnesį trumpam atvykdavo maždaug milijonas keliautojų. Šiuo metu šis skaičius siekia apie 7 tūkstančius.

Visi atvykstantieji privalo 14 dieną karantinuotis specialiuose viešbučiuose.

Neseniai sukurtą vadinamąjį kelionių burbulą su Naująja Zelandija teko kuriam laikui pristabdyti, kol buvo suvaldytas kai kuriuose miestuose iš karantinavimosi įstaigų išplitęs virusas.

25 mln. gyventojų turinčioje Australijoje nuo pandemijos pradžios užregistruoti 29 886 COVID-19 atvejai, didelė jų dalis – karantinavimosi viešbučiuose.

Šalyje vakcinacija vyksta gana lėtai: iki šiol sušvirkšta tik 2,5 mln. skiepų dozių.

Beveik trejus metus truksiančio šalies uždarymo perspektyva yra triuškinamas smūgis turizmo sektoriui, prie bendrojo vidaus produkto pridedančiam 40 mlrd. JAV dolerių (beveik 33,2 mlrd. eurų) per metus.

„Viliamės, kad galėsime sukurti daugiau „burbulų“ ir bus daugiau kelionių, tačiau išgyvename pandemiją“, – sakė ministras.

„Daug priklausys nuo to, kaip mums seksis tvarkytis su pasauline pandemija“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?