Indijoje per parą pirmąkart mirė daugiau kaip 4 000 užsikrėtusių koronavirusu žmonių

Indijoje per pastarąją parą mirė daugiau kaip 4 000 koronavirusu užsikrėtusių žmonių – daugiausiai per vieną dieną nuo COVID-19 pandemijos pradžios, šeštadienį pranešė vyriausybė.

COVID-19 situacija Indijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
COVID-19 situacija Indijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-08 12:12

Mirus 4 187 žmonėms bendras koronaviruso epidemijos aukų skaičius šalyje išaugo iki 238 270. Be to, buvo nustatyti dar 401 078 nauji COVID-19 atvejai, o bendras jų skaičius beveik pasiekė 21,9 milijono. Pagal šį rodiklį Indiją pasaulyje lenkia tik Jungtinės Valstijos.

Ekspertai, reiškę abejones dėl sergamumo ir aukų oficialiosios statistikos patikimumo, sako, kad dabartinės COVID-19 bangos pikas galbūt bus pasiektas tik gegužės pabaigoje. Šalyje taip pat garsėjo raginimai imtis griežtesnių nacionalinio lygio suvaržymų.

Opozicinės Kongreso partijos lyderis Rahulas Gandhi ragino ministrą pirmininką Narendrą Modi šalies mastu paskelbti griežtą karantiną, nes priešingu atveju koronaviruso spartus plitimas gali būti „niokojamas“ Indijai ir kitoms šalims.

Jungtinė Karalystė jau pareiškė, kad Indijoje atrastas naujas koronaviruso variantas yra „keliantis nerimą“.

Vyriausybė, sulaukusi aštrios kritikos dėl naujos krizės valdymo, iki šiol daugiausiai leisdavo valstijų administracijoms pačioms pasirinkti savo kovos su koronaviruso epidemija priemones.

Didieji miestai, įskaitant Naująjį Delį ir Mumbajų, sulaukė paspirties, gavę papildomų medicininio deguonies atsargų, daugiausiai iš užsienio, taip pat didino lovų ligoninėse skaičių. Tuo metu pietinės Tamil Nadu, Karnatakos ir Keralos valstijos sugriežtino karantino priemones, kad pristabdytų žaibiškai didėjantį sergamumą.

Karnataka, kurios didmiestis Bangaloras yra svarbus IT sektoriaus centras, siekdama sulėtinti viruso plitimą nuo pirmadienio paskelbė visuotinį uždarymą.

Šioje valstijoje per pastarąją parą nustatyta daugiau kaip 48 tūkst. naujų COVID-19 atvejų. Ypač sunki padėtis susiklostė Bangalore, kur įsikūrusios daugelis Indijos ir tarptautinių informacinių technologijų milžinių.

Šiame 9 mln. gyventojų turinčiame mieste per balandį mirė 1 907 COVID-19 pacientai, o per pirmąsias septynias gegužės dienas aukų skaičius padidėjo daugiau kaip 950.

Manoma, kad didelį mirštamumo padidėjimą labiausiai lėmė deguonies ir lovų stygius intensyviosios terapijos skyriuose.

Kaimyninėje Keralos valstijoje, kur per pastarąją parą nustatyta apie 40 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, nuo šeštadienio prasidėjo devynių dienų griežtas karantinas. Tamil Nadu valstijoje, kurioje yra Čenajaus didmiestis, nuo pirmadienio prasidės 10 dienų uždarymas.

Sergamumas ir mirštamumas taip pat smarkiai padidėjo Vakarų Bengalijos valstijoje po regioninių rinkimų. Prieš balsavimą šioje valstijoje vyko dideli politiniai mitingai, organizuoti N. Modi ir jo varžovės – valstijos vyriausiosios ministrės Mamatos Banerjee.

Šios valstijoje pagrindiniame mieste Kalkutoje taip pat kritiškai trūksta deguonies ir lovų ligoniams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą