Jungtinėje Karalystėje greituosiuose traukiniuose aptikus įtrūkimų sutriko susisiekimas geležinkeliais

Jungtinėje Karalystėje šeštadienį smarkiai sutriko keleivių pervežimas geležinkeliais, daugelį greitųjų traukinių išsiuntus prevenciškai patikrinti, kai dalyje jų buvo rasta įtrūkimų.

 Jungtinėje Karalystėje greituosiuose traukiniuose aptikus įtrūkimų sutriko susisiekimas geležinkeliais.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Jungtinėje Karalystėje greituosiuose traukiniuose aptikus įtrūkimų sutriko susisiekimas geležinkeliais.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2021, 4:59 PM

Šalies geležinkelių infrastruktūrą valdanti bendrovė „Network Rail“ nurodė, kad įtrūkimų buvo aptikta keliuose traukiniuose „Hitachi 800“. Šiuos traukinius naudoja kelios geležinkelių bendrovės, įskaitant „Great Western Railway“, vežanti keleivius maršrutais tarp Londono ir vakarų Anglijos bei pietų Velso, taip pat „London North Eastern Railway“, aptarnaujanti maršrutus, jungiančius Londoną ir Edinburgą.

„Buvo pastebėtas įtrūkimas, todėl dėl visa pikta tikriname visus šiuos traukinius, ir kol tai vyksta, jų geriau nenaudoti“, – sakė „Network Rail“ atstovas.

Vis dėlto neaišku, kurioje traukinio dalyje buvo rasta šių defektų, taip pat ar prevencinė patikra taip pat trikdys susisiekimą sekmadienį. Buvo sutrykdytas tarpmiestinis susisiekimas traukiniais, bet priemiestiniai traukiniai kursavo kaip įprasta.

Traukinių gamintoja Japonijos bendrovė „Hitachi Rail“ atsiprašė dėl sutrikdymų.

„Dirbame su visais parneriais, kad šią problemą išspręstume kiek įmanoma greičiau ir saugiau, – sakė jos atstovas. – Norėtume kuo nuoširdžiausiai atsiprašyti keleivių dėl galimo poveikio jų kelionių planams.“

Susisiekimo sektoriaus profsąjungos „Transport Salaried Staffs Association“ generalinis sekretorius Manuelis Cortesas sakė, kad traukinių reisų „negalima atnaujinti, kol būsime 100 proc. tikri, jog šie traukiniai yra saugūs“. Jis taip pat pridūrė, kad bet kokių reikalingų remonto darbų kaina ateityje neturėtų būti perkelta apmokėti keleiviams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.