Meksike protestuotojai reikalauja teisingumo metro avarijos aukoms

Šimtai protestuotojų, penktadienį susirinkusių Meksikos sostinėje, reikalavo teisingumo 25 žmonėms, žuvusiems per avariją problemų persekiojamoje miesto metropoliteno linijoje.

 Meksike protestuotojai reikalauja teisingumo metro avarijos aukoms.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Meksike protestuotojai reikalauja teisingumo metro avarijos aukoms.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2021, 12:15 PM

Iš įvairių Meksiko vietų pajudėję demonstrantai susirinko avarijos vietoje ir pagerbė žuvusių atminimą degindami žvakeles bei dėdami gėles.

„Esu čia, nes solidarizuojuosi su visais žuvusiaisiais. Jie nebeturi balso, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos gyventoja Briseida Noguez. – Tai įvyko dėl aplaidumo, dėl korupcijos.“

Policijai kelis kartus pabandžius neprileisti protestuotojų prie tragedijos vietos, kilo nedidelių susirėmimų.

Vis dėlto galiausiai policija nusileido, ir demonstrantai priartėjo prie vietos, kur pirmadienio vakarą įgriuvus geležinkelio estakadai žemyn nulėkė du per ją važiavusio traukinio vagonai su keleiviais.

Demonstrantai skandavo „Teisingumo!“, buvo garsiai perskaityti 25 žuvusiųjų vardai.

„Tai – gėda visuomenei, mūsų bendruomenei. Tikiuosi, kad visi šie žmonės ilsisi ramybėje ir kad jie sulauks teisingumo“, – sakė 21-erių Erickas Medina.

Protestuotojai nešė plakatų su kaltinimais nuo 1997 metų sostinei vadovaujantiems kairiesiems politikams.

Problemos per avariją iš dalies sugriuvusią naujausiąją Meksikos sostinės metropoliteno liniją persekioja nuo pat jos atidarymo 2012 metais.

Norvegijos inžinerijos bendrovės DNV paprašyta padėti prokurorams tiriant pirmadienio avariją.

Žuvusiųjų artimieji kaltina valdžią aplaidumu ir reikalauja teisingumo. Žmonių pykčio susilaukė du Meksikos prezidento Andreso Manuelio Lopezo Obradoro politiniai protežė ir pagrindiniai kandidatai tapti jo kairiųjų partijos kandidatais 2024-ųjų prezidento rinkimuose.

Viena iš jų – Meksiko merė Claudia Sheinbaum. Ji turės atsakyti į klausimus, ar metropolitenas buvo tinkamai prižiūrimas nuo 2018 metų, kai ji pradėjo eiti pareigas.

Antrasis – užsienio reikalų ministras Marcelo Ebrardas, dirbęs sostinės meru, kai buvo statoma ir atidaryta 12-oji metropoliteno linija, kurioje įvyko avarija.

Prezidentas A. M. Lopezas Obradoras pažadėjo, kad nelaimė bus nuodugniai ištirta, ir paragino žmones nespėlioti, kas dėl jos kaltas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.