JAV karinis laivas Arabijos jūroje sulaikė didelę ginklų siuntą

Bahreine besibazuojančios JAV laivyno Penktosios flotilės spaudos tarnyba pranešė, kad raketinis kreiseris „Monterey“ per gegužės 6–7 dienomis vykdytą dviejų dieną operaciją Arabijos jūroje tarptautiniuose vandenyse sulaikė ginklų partiją, kurią neteisėtai gabeno laivas be skiriamųjų ženklų.

 JAV karinis laivas Arabijos jūroje sulaikė didelę ginklų siuntą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 JAV karinis laivas Arabijos jūroje sulaikė didelę ginklų siuntą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2021, 2:14 PM

Išplatintame pranešime nurodoma, kad laive įrengtoje slėptuvėje buvo rastos kelios dešimtys rusų gamybos valdomų prieštankinių raketų, tūkstančiai kiniškų 56 tipo šaunamųjų ginklų, šimtai granatsvaidžių, snaiperių šautuvų ir optinių taikiklių.

Šiuo metu sulaikyta ginkluotė yra saugoma JAV kariškių ir pradėtas tyrimas siekiant išsiaiškinti siuntos siuntėją bei gavėją.

JAV laivynas nurodo, kad šiuo metu nežinoma, iš kur plaukė laivas, tačiau pabrėžiama, kad JAV laivyno laivų reguliaraus patruliavimo regione metu „nutraukiamas nelegalių krovinių gabenimas, kuris dažnai vykdomas siekiant finansuoti terorizmą ir neteisėtą veiklą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.