Per naujus susirėmimus Jeruzalėje sužaloti šimtai žmonių

Per naujus susirėmimus tarp palestiniečių maldininkų ir Izraelio policijos prie Al Aksos mečetės komplekso Jeruzalėje pirmadienį buvo sužaloti šimtai žmonių, pranešė palestiniečių Raudonasis Pusmėnulis.

Prie Al Aksos mečetės komplekso Jeruzalėje pirmadienį įvyko susirėmimų tarp palestiniečių maldininkų ir Izraelio policijos. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prie Al Aksos mečetės komplekso Jeruzalėje pirmadienį įvyko susirėmimų tarp palestiniečių maldininkų ir Izraelio policijos. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2021, 8:58 AM, atnaujinta May 10, 2021, 10:36 AM

„Yra keli šimtai žmonių, sužeistų per susirėmimus“, ir apie 50 iš jų buvo paguldyti į ligoninę, sakoma Raudonojo Pusmėnulio trumpame pranešime žurnalistams.

Šimtai žmonių svaidė akmenis, kėdes ir kitus daiktus į Izraelio saugumo pajėgas, kurios savo ruožtu atsakė kurtinamosiomis granatomis ašarinėmis dujomis ir guminėmis kulkomis, siekdamos juos išsklaidyti, kiek anksčiau sakė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Kurtinamųjų granatų garsai ir greitosios pagalbos automobilių sirenos buvo girdėti ir kitose Jeruzalės dalyse.

Penktadienį vakare daugiau kaip 200 žmonių buvo sužaloti per susirėmimus tarp policijos ir palestiniečių prie Al Aksos, kur dešimtys tūkstančių maldininkų suplūdo paskutinėms Ramadano penktadienio maldoms.

Šeštadienį per susirėmimus keliuose Rytų Jeruzalės rajonuose sužeista per 100 žmonių, nurodė palestiniečių Raudonasis Pusmėnulis.

Keturios Artimųjų Rytų ketverto narės – JAV, Rusija, Europos Sąjunga ir Jungtinės Tautos – šeštadienį pareiškė „didelį susirūpinimą“ dėl smurto Jeruzalėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.