Maskva: S. Lavrovas ir A. Blinkenas susitiks gegužės 20-ąją

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas susitarė surengti derybas ateinančią savaitę Reikjavike vyksiančios Arkties Tarybos susitikimo kuluaruose, trečiadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija Maskvoje.

 Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2021, 10:59 PM

Ši žinia buvo paskelbta Rusijos ir JAV santykius krečiant didžiausiai krizei per daugelį metų.

Rusijos URM nurodė, kad S. Lavrovas ir A. Blinkenas telefonu aptarė tarptautinius ir dvišalius ryšius bei susitarė surengti atskiras derybas gegužės 20-ąją Islandijos sostinėje vyksiančio renginio kuluaruose.

Abiejų šalių diplomatijos vadovai aptarė klausimus, susijusius su Šiaurės Korėja, Iranu ir „strateginiu stabilumu“, taip pat bendradarbiavimą Arkties Tarybos formatu.

Jiedu taip pat aptarė Vašingtono pateiktą pasiūlymą surengti JAV prezidento Joe Bideno ir Rusijos vadovo Vladimiro Putino susitikimą.

Nuo pat atėjimo į valdžią sausį J. Bidenas didino spaudimą Kremliui. Kai kurie jo komentarai, pavyzdžiui, kai J. Bidenas prilygino V. Putiną žudikui, sulaukė aštrios Maskvos kritikos.

Rusija atšaukė savo ambasadorių iš Vašingtono konsultacijoms ir perspėjo, kad dvišaliai ryšiai yra atsidūrę ties „žlugimo“ riba.

Vašingtonas balandį paskelbė naujų sankcijų Maskvai, įskaitant 10 rusų diplomatų išsiuntimą ir suvaržymus JAV bankams, prekiaujančiais Rusijos obligacijomis.

Maskva savo ruožtu išsiuntė 10 amerikiečių diplomatų, uždraudė į šalį atvykti kai kuriems aukšto rango JAV pareigūnams, taip pat uždraudė JAV ambasadai įdarbinti užsienio piliečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.