Ohajo valstija skiepytis vilios milijono dolerių loterijos prizais

JAV pareigūnams stengiantis įtikinti piliečius pasiskiepyti nuo COVID-19, viena valstija imasi veikti rimtai ir siūlo milijono dolerių vertės loterijos prizų tiems, kas gavo savo skiepą.

 Ohajo valstija skiepytis vilios milijono dolerių loterijos prizais.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ohajo valstija skiepytis vilios milijono dolerių loterijos prizais.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2021, 11:39 AM

Ohajo gubernatorius respublikonas Mike'as DeWine'as trečiadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad valstija penkias savaites kas savaitę skirs 1 mln. dolerių (0,83 mln. eurų) prizą loterijai, kurioje gali dalyvauti visi gyventojai nuo 18 metų, pasiskiepiję bent viena vakcinų nuo COVID-19 doze.

„Žinau, kad kas nors gali pasakyti: „DeWine'ai, tu – beprotis! Ta tavo milijono dolerių burto traukimo mintis yra pinigų švaistymas.“ Bet iš tiesų tikrasis švaistymas šiuo pandemijos metu – kai vakcinos yra prieinamos visiems norintiesiems – yra dėl COVID-19 prarasta gyvybė“, – rašė jis.

Pirmojo milijono laimėtojas bus paskelbtas gegužės 26 dieną. Vėliau trečiadieniais bus išaiškinti nauji laimėtojai, sakė M. DeWine'as.

Valstija taip pat siūlo loteriją pasiskiepijusiems žmonėms iki 17 metų imtinai, bet jie gali laimėti ne milijoną dolerių, o stipendiją ketveriems metams kuriame nors iš valstijos universitetų. Tai vertingas prizas šalyje, kur aukštasis mokslas yra neproporcingai brangus.

JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) pirmadienį leido naudoti „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakciną nuo COVID-19 12–15 metų vaikams.

Pinigai loterijoms skiriami iš federalinio fondo, įsteigto kovai su pandemijos padariniais.

Vakcinavimas Jungtinėse Valstijose iš pradžių vyko sparčiai, bent viena skiepo doze šalyje jau paskiepyta maždaug 58,7 proc. suaugusiųjų.

Tačiau per dieną sunaudojamų skiepų dozių skaičius dabar mažėja, o daug dar nepasiskiepijusių žmonių nesiryžta vakcinuotis.

Visoje šalyje pradėta įvairių iniciatyvų abejojantiesiems įtikinti. Tarp pasiūlymų yra alus, spurgos, bilietai į sporto renginius.

Šį mėnesį Merilandas paskelbė, kad valstijos darbuotojai gaus po 100 dolerių, jei pasiskiepys.

Vakarų Virdžinijoje po 100 dolerių taupyti gaus pasiskiepiję 16–35 metų asmenys. Šios amžiaus grupės žmonės skiepijasi vangiausiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.