Berlyne sulaikyti 59 propalestiniškų protestų dalyviai

Per savaitgalį Berlyne vykusias Palestinos šalininkų demonstracijas, kilus smurtiniams susirėmimams, buvo sulaikyti 59 asmenys, o dešimtys policininkų sužeisti, sekmadienį pranešė policija.

Pasak policijos, šeštadienio popietę Vokietijos sostinės Noikelno rajone viename iš kelių mitingų dėl aštrėjančio konflikto Artimuosiuose Rytuose susirinko apie 3 500 žmonių.<br> Imago st/Scanpix nuotr.
Pasak policijos, šeštadienio popietę Vokietijos sostinės Noikelno rajone viename iš kelių mitingų dėl aštrėjančio konflikto Artimuosiuose Rytuose susirinko apie 3 500 žmonių.<br> Imago st/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2021, 8:09 PM

Pasak policijos, šeštadienio popietę Vokietijos sostinės Noikelno rajone viename iš kelių mitingų dėl aštrėjančio konflikto Artimuosiuose Rytuose susirinko apie 3 500 žmonių.

Policijai pamėginus išsklaidyti protestuotojus, pastarieji ėmė mėtyti akmenis, butelius ir petardas ir sužeidė 93 pareigūnus. Policija atsakė pipirinėmis dujomis.

Kelių asmenų atžvilgių atliekami tyrimai dėl „antiizraeliškų šūkių“, pranešė policija.

Sekmadienį keliose kitose demonstracijose, kurios iš esmės praėjo taikiai, buvo dislokuota apie 900 pareigūnų.

Palestinos kovotojai per pastarąją savaitę į Izraelį paleido daugiau nei 3 tūkat. raketų, praneša Izraelio armija, kuri surengė šimtus oro smūgių prieš „Hamas“ ir kitas islamistų grupuotes Gazos Ruožo anklave.

Intensyviausius karo veiksmus per septynerius metus sukėlė neramumai Jeruzalės Al-Aqsa mečetės komplekse, kuris yra šventas tiek musulmonams, tiek žydams.

Vokietijoje įvyko keletas išsibarsčiusių demonstracijų dėl eskaluojamo konflikto, kuriose protestuotojai skandavo antisemitinius šūkius, degino Izraelio vėliavas ir akmenimis sugadino įėjimą į sinagogą.

Vokietijos centrinė žydų taryba sekmadienį pranešė, kad socialiniuose tinkluose sulaukė „itin bjaurių antisemitinių įžeidimų srauto“.

Tarybos pirmininkas Josefas Schusteris (Jozefas Šusteris) paragino policiją imtis griežtos kovos su antisemitizmu ir teigė, kad pastarieji įvykiai „priminė tamsiausius Vokietijos istorijos laikus“.

Vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis (Horstas Zėhoferis) sekmadienį pareiškė, kad Vokietija griežtai kovos su visais, kas skleidžia „antisemitinę neapykantą“.

„Mes netoleruosime Izraelio vėliavų deginimo ir išpuolių prieš žydų institucijas Vokietijos“, – pareiškė jis laikraščiui „Bild am Sonntag“.

Kalbėdamas ekumeniniame bažnyčios suvažiavime, prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris) taip pat pareiškė, kad „niekas negali pateisinti“ grasinimų žydams Vokietijoje ar išpuolių prieš sinagogas.

Per Holokaustą gyvybės neteko maždaug 6 mln. žydų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.