Ambasadoriai ragina Lenkiją apsaugoti LGBTQ teises

Dešimtys Varšuvoje dirbančių ambasadorių pirmadienį paragino apsaugoti LGBTQ teises Lenkijoje, kur padėtis šiuo atžvilgiu, kaip nurodo viena tarptautinė organizacija, yra blogiausia Europos Sąjungoje.

LGBTQ teisės pastaraisiais metais Lenkijoje yra itin opus klausimas. (Asociatyvi nuotr.)<br>AP/Scanpix nuotr.
LGBTQ teisės pastaraisiais metais Lenkijoje yra itin opus klausimas. (Asociatyvi nuotr.)<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2021, 3:59 PM

LGBTQ teisės pastaraisiais metais Lenkijoje yra itin opus klausimas. Valdančioji dešiniojo sparno partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) vykdo kampaniją prieš „LGBT ideologiją“ ir LGBTQ teisių propagavimą vadina tam tikra komunizmo forma.

„Reiškiame paramą pastangoms informuoti visuomenę klausimais, veikiančiais lesbiečių, gėjų, biseksualų, translyčių ir interseksualų (LGBTI) bendruomenę, taip pat kitas Lenkijos bendruomenes, susiduriančias su panašiais iššūkiais“, – sakoma atvirame laiške.

„Kad apsaugotume bendruomenes, kurias reikia saugoti nuo žodinio ir fizinio smurto bei neapykantos kalbos, mums reikia bendrai dirbti dėl nediskriminavimo, tolerancijos ir abipusio pripažinimo aplinkos“, – sakoma jame.

Laišką pasirašė 40 šalių, tarp jų JAV ir daugumos ES valstybių, diplomatai, Europos Komisijos, Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros UNHCR ir kitų organizacijų atstovai.

Gruodžio mėnesį Europos Taryba LGBTQ teisių padėtį Lenkijoje paskelbė blogiausia Europos Sąjungoje ir nurodė, jog pastaraisiais metais vadovaujantys politikai šią padėtį dar labiau pablogino.

PiS lyderis Jaroslawas Kaczynskis yra sakęs, kad LGBT asmenys kelia pavojų tradicinei šeimai, o prezidentas Andrzejus Duda „LGBT ideologiją“ palygino su komunizmu.

Remiant vyriausybei, keli Lenkijos regionai pasiskelbė teritorijomis „be LGBT ideologijos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?