R. T. Erdogano pagrindinis varžovas rinkimuose kuria naują partiją

Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano pagrindinis varžovas 2018 metų rinkimuose antradienį paskelbė įkūręs naują partiją, dalyvausiančią kitoje rinkimų kampanijoje.

Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano pagrindinis varžovas Muharremas Ince.<br>AP/Scanpix nuotr.
Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano pagrindinis varžovas Muharremas Ince.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2021, 3:00 PM

Muharremas Ince per praėjusius Turkijos nacionalinius rinkimus atstovavo pagrindinei opozicinei Respublikonų liaudies partijai (CHP) ir gavo 30,6 proc. balsų. R. T. Erdoganas tuomet surinko 52,6 proc. balsų.

M. Ince pasirodė esąs įtaigus oratorius ir patraukė savo pusėn nemažai rinkėjų, nors apie tuos pirmalaikius rinkimus buvo paskelbta vos keliais mėnesiais anksčiau.

Tačiau 56 metų M. Ince susipyko su CHP lyderiais ir dėl kairiosios pakraipos partijos lyderio posto nesėkmingai varžėsi su dabartiniu jos vadovu Kemaliu Kilicdaroglu.

Po 2018-ųjų M. Ince neslepia savo politinių ambicijų. 2020 metais jis surengė nacionalinį turą „Tėvynės judėjimas per 1 000 dienų“ ir per jį skelbė savo pasaulietines, nacionalistines nuostatas.

Savo naująją partiją M. Ince pavadino „Memleket Partisi“ (Tėvynės partija) ir apkaltino R. T. Erdogano vyriausybę „plėšiant“ valstybę.

„Mes transformuosime, pakeisime Turkiją, – savo šalininkams sakė M. Ince per vieną mitingą sostinėje Ankaroje. – Negalima tikėtis, kad dabartinė valdžia pasiūlys vieną sprendimą mūsų šalies problemoms.“

Kiti Turkijos prezidento rinkimai turėtų įvykti 2023 metų birželį.

Parama R. T. Erdoganui nuo 2018 metų mažėja dėl staigaus liros nuvertėjimo ir didelio nedarbo. Tačiau apklausos rodo, kad šiuo metu jis pagal populiarumą vis tiek užtikrintai lenkia visus galimus varžovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.