Tragiškas nesusipratimas klinikoje – senoliui amputuota ne ta koja: dėl ligos vyras iš pradžių to net nepastebėjo

Freištato klinika Austrijoje atsiprašo dėl tragiškos klaidos, kurios, pasak vietos žiniasklaidos, pacientas iš pradžių dėl savo ligos nė nepastebėjo.

Freištato klinika Austrijoje atsiprašo dėl tragiškos klaidos, kurios, pasak vietos žiniasklaidos, pacientas iš pradžių dėl savo ligos nė nepastebėjo.  <br> Imago/Scanpix nuotr.
Freištato klinika Austrijoje atsiprašo dėl tragiškos klaidos, kurios, pasak vietos žiniasklaidos, pacientas iš pradžių dėl savo ligos nė nepastebėjo.  <br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2021, 10:25 AM

Ketvirtadienį Austrijos ligoninė pranešė, kad pacientui buvo amputuota ne ta koja, ir dėl to, ką pavadino tragišku nesusipratimu, apkaltino žmogiškąją klaidą.

Senyvo amžiaus pacientas sirgo daugeliu ligų, sakoma Freištato klinikos, esančios to paties pavadinimo miestelyje netoli Čekijos sienos, pareiškime. Ankstesnės ligos taip paveikė jo kojas, kad prireikė kairės kojos amputacijos.

„Esame giliai sukrėsti, kad antradienį, gegužės 18 d., nepaisant kokybės užtikrinimo standartų, 82 metų vyrui buvo amputuota ne ta koja“, – teigė klinika ir pridūrė, kad klaida pirmą kartą buvo pastebėta ketvirtadienio rytą keičiant tvarsčius.

„Turime išsiaiškinti, kaip galėjo įvykti ši klaida, ši nesėkmė. Norėčiau viešai atsiprašyti“, – spaudos konferencijoje sakė klinikos medicinos direktorius Norbertas Fritschas.

Austrijos naujienų portalas „Heute“ pranešė, kad pacientas dėl savo ligos iš pradžių šios klaidos nepastebėjo. Taip pat teigiama, kad 82-ejų metų senolis prieš tai buvo paprašytas patvirtinti amputaciją, tačiau jo artikuliacija buvo ribota, pranešė N. Fritschas.

Atrodo, kad klaida buvo padaryta prieš pat operaciją, kai buvo pažymėta koja, kurią reikėjo amputuoti, teigė klinika.

„Deja, klaida, kai vietoj kairės kojos buvo pašalinta dešinioji, įvyko dėl daugybės nelaimingų aplinkybių“, – sakė ji ir pridūrė, kad tiria, kas nutiko, ir peržiūrės savo standartus.

Pacientui buvo pasiūlyta psichologinė pagalba. Jam taip pat turi būti atlikta kita operacija.

„Operaciją planuojama atlikti artimiausiu metu“, – sakė klinika.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.