Dėl nepatogaus klausimo atleistas Turkijos valstybinės naujienų agentūros žurnalistas

Turkijos valstybinės Anatolijos naujienų agentūros žurnalistas penktadienį buvo atleistas iš darbo, vyriausybės spaudos konferencijoje iškėlęs vieno mafijos boso nemalonius kaltinimus didelę įtaką turinčiam vidaus reikalų ministrui.

Vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu (centre).<br>imago images/Xinhua/Scanpix nuotr.
Vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu (centre).<br>imago images/Xinhua/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-22 11:20, atnaujinta 2021-05-22 11:21

Pastarąsias tris savaitės Turkijos dėmesį kausto vaizdo įrašai, kuriuos „Youtube“ paskelbė užsienyje gyvenantis nusikalstamo pasaulio lyderis Sedatas Pekeras. Jis kaltina vyriausybę ir valdančiosios AKP partijos narius korupcija ir įvairiais nusikaltimais.

Viename vaizdo įraše S. Pekeras kaltina vidaus reikalų ministrą Suleymanas Soylu, jog šis jam siūlė apsaugą ir suteikė informacijos apie pernai prasidėjusį teisėsaugos tyrimą, leidusį nusikalstamo pasaulio lyderiui pabėgti iš Turkijos ir išvengti suėmimo.

Opoziciją spaudžia S. Soylu, vieną galingiausių Recepo Tayyipo Erdogano vyriausybės narių, atsistatydinti. Pats politikas kaltinimus neigia.

Anatolijos naujienų agentūros reporteris Musabas Turanas penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje pramonės ir žemės ūkio ministrų Mustafos Varanko ir Bekiro Pakdemirli paprašė pakomentuoti šiuos kaltinimus.

M. Turanas teiravosi, ar vyriausybė turi planą reaguoti į skandalą. Pasak žurnalisto, S. Soylu vardas tapo „susietas su sunkiais moraliniais nusižengimais“, o susiklosčiusi padėtis atrodo „gėdinga“.

Spaudos konferencijos vaizdo įrašas išplito socialiniuose tinkluose.

Anatolijos naujienų agentūra neilgai trukus išplatino pareiškimą, kuriame paskelbė, jog M. Turanas buvo atleistas dėl „žurnalistinių principų“ stygiaus ir „politinės propagandos“ skleidimo.

„Paprašėme prokuroro atlikti tyrimą, kad patikrintume, ar M. Turanas yra teroristinės grupuotės narys, ar ne“, – informavo „Anadolu“.

Turkijos prezidentūros atstovas spaudai Fahrettinas Altunas socialiniame tinkle „Twitter“ rašė: „Siekiantieji pakenkti mūsų šalies autoritetui brangiai sumokės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?