Lenkija iš Turkijos įsigis 24 karinius dronus

Lenkija pirks iš Turkijos 24 karinius dronus, apginkluotus prieštankinėmis raketomis, Lenkijos visuomeninis radijas šeštadienį citavo gynybos ministrą Mariuszą Blaszczaką.

Lenkija pirks iš Turkijos 24 karinius dronus, apginkluotus prieštankinėmis raketomis.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Lenkija pirks iš Turkijos 24 karinius dronus, apginkluotus prieštankinėmis raketomis.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2021, 2:36 PM

Ministras interviu radijui sakė, kad Lenkijos kariuomenė gaus keturis bepiločių skraidančių aparatų „Bayraktar“ komplektus – iš viso 24 dronus; taip pat bus pasirašyta sutartis dėl logistikos ir apmokymų.

Pasak M. Blaszczko, šie koviniai dronai „pasiteisino per karus [Europos] rytuose, taip pat buvo naudojami per konfliktus Vidurio Rytuose.

Sutartis dėl dronų pirkimo turėtų būti pasirašyta per Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos vizitą Turkijoje, prasidėsiantį pirmadienį.

M. Blaszczakas taip pat sakė, kad kartu su turkiškais dronais bus įsigyta ir jų nešamų valdomųjų prieštankinių raketų.

„Tai – realus ginklas, – kalbėjo ministras. – Lenkijos kariuomenė pirmąjį komplektą gaus po metų, 2022-aisiais.“

Pasak jo, sutartyje bus numatytas „logistikos ir apmokymų paketas“, taip pat aparatų techninio aptarnavimo, kurį vykdys viena Lenkijos „karinė įmonė“, sąlygos, bet išsamesnių detalių nepateikė.

„Lenkijos kariuomenė gaus ginklų, kurių Lenkijos ginkluotosios pajėgos iki šiol neturėjo – išbandytos, veiksmingos ginkluotės, atgrasančios agresorius“, – sakė M. Blaszczakas.

Gynybos ministras pabrėžė, kad jo ministerija aprūpindama kariuomenę pirmenybę teikia Lenkijos gynybos sektoriaus bendrovėms, tačiau šalies įmonės tokio tipo ginkluotės negamina, todėl buvo nuspręsta ieškoti tiekėjų užsienyje.

M. Blaszczakas taip pat sakė, kad vėliau šeštadienį vyks į Lenkijos gynybos sektoriaus įmonę „Huta Stalowa Wola“ (HSW), kur bus pasirašyta sutartis dėl 21 artilerijos šaudmenų transporterio ir septynių techninio aptarnavimo mašinų, papildysiančių dalinius, naudojančius savaeiges haubicas „Rak“, pirkimo, kurios vertė – 186 mln. zlotų (41,4 mln. eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?