Paskelbtos nuotraukos, skirtos patvirtinti, kad Dubajaus princesė Latifa tebėra gyva

Paėjus keliems mėnesiams po to, kai Jungtinės Tautos paprašė pateikti įrodymų, kad Dubajaus princesė Latifa tebėra gyva, šią savaitę nepatvirtintoje „Instagram“ paskyroje buvo paskelbtos dvi nuotraukos, kuriose neva matyti princesė.

Princesė nebuvo matoma viešumoje nuo 2018 metų kovo, kai ji nesėkmingai pamėgino pabėgti iš emyrato.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Princesė nebuvo matoma viešumoje nuo 2018 metų kovo, kai ji nesėkmingai pamėgino pabėgti iš emyrato.<br>SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2021, 8:39 PM, atnaujinta May 23, 2021, 8:40 PM

Vyriausiojo žmogaus teisių komisaro biuras (OHCHR) vasario 19 dieną paprašė JAE vyriausybės pateikti įrodymų, kad Dubajaus emyro šeicho Mohammedo bin Rashido Al Maktoumo duktė yra gyva.

Šis prašymas buvo pateiktas, kai britų visuomeninis transliuotojas BBC paskelbė vaizdo įrašą, kuriame pati jį padariusi Dubajaus princesė sako, kad yra laikoma nelaisvėje ir baiminasi dėl savo gyvybės.

35 metų Latifos tėvas yra JAE viceprezidentas ir ministras pirmininkas. Dubajus yra vienas iš septynių JAE emyratų. Princesė nebuvo matoma viešumoje nuo 2018 metų kovo, kai ji nesėkmingai pamėgino pabėgti iš emyrato.

Naujienų agentūra AFP pranešė negalinti patikrinti nuotraukų ar to, kada jos buvo padarytos.

Viena šeštadienio vakarą viešoje „Instagram“ paskyroje paskelbta nuotrauka neva vaizduoja princesę su dar viena moterimi. Prie nuotraukos yra prierašas: „Malonūs pietųs „Bice Mare“ su Latifa kiek anksčiau“.

„Bice Mare“ yra restoranas Dubajaus centre. Toje pačioje paskyroje šios savaitės pradžioje buvo paskelbta dar viena nuotrauka, kurioje neva matyti Latifa, sėdinti Dubajaus prekybos centre „Mall of the Emirates“ („MoE“) kartu su dar dviem moterimis.

Prie nuotraukos buvo prierašas: „Gražus vakaras „MoE“ su draugėmis“.

Naujienų agentūrai AFP nepavyko nustatyti nė vienos iš nuotraukose pasirodžiusių moterų tapatybės.

Tuo tarpu Dubajus komentarų nepateikė.

Anot transliuotojo BBC, Latifa draugai teigė atpažinę dvi prekybos centre matytas moteris ir patvirtino, kad karališkoji šeima jas pažįsta.

„Human Rights Watch“ vyresnioji tyrėja Rothna Begum teigė naujienų agentūrai AFP: „Jei ši nuotrauka yra tikra ir nauja, tai mums šiek tiek palengvėtų, kad ji gyva“.

Vasario mėnesį Dubajaus karališkoji šeima paskelbė pareiškimą, kuriame teigė, kad Latifa „yra prižiūrima namuose“.

„Jos šeima patvirtino, kad jos aukštybė yra globojama namuose, ją palaiko jos šeima ir medicinos specialistai“, – sakoma pranešime.

„Princesė Latifa ir toliau sveiksta, ir mes tikimės, kad ji grįš į viešąjį gyvenimą atitinkamu metu“, – priduriama jame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.