Pedofilijos skandalas sukrėtė Lenkiją: gydytojas okulistas šaltakraujiškai nužudė 11 metų berniuką

Lenkiją sukrėtė vienuolikamečio Sebastiano nužudymas, kurį Katovicuose įvykdė 41 metų išsiskyręs dviejų dukrų tėvas, gydytojas okulistas Tomaszas M., turintis savo optikos parduotuvę.

Lenkiją sukrėtė vienuolikamečio Sebastiano nužudymas, kurį Katovicuose įvykdė 41 metų Tomaszas M. (Asociatyvi nuotr.)<br>imago/blickwinkel/Scanpix nuotr.
Lenkiją sukrėtė vienuolikamečio Sebastiano nužudymas, kurį Katovicuose įvykdė 41 metų Tomaszas M. (Asociatyvi nuotr.)<br>imago/blickwinkel/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Varšuva

May 24, 2021, 1:35 PM

Vyriškis berniuką pagrobė šeštadienio pavakaryje gatvėje einantį namo ir po kelių valandų pasmaugė. Lenkas policininkams pareiškė, jog Sebastianą pagrobė per klaidą, mat šis buvo ilgaplaukis, o jis norėjo į mašiną įsivilioti mergaitę.

Pedofilija kaltinamas vyras tvirtina berniuko neprievartavęs, tačiau šį nužudyti esą nusprendė bijodamas, kad pagal vaiko pasakojimą policininkai jį atpažins ir suims. Lemtingais esą tapo Sebastiano žodžiai, jog jis mamai privalo kas valandą informuoti kur yra ir ką veikia, todėl pagrobėjas spėjo, kad mama su kaimynais jo jau ieško ir kreipėsi į policiją.

Supanikavęs lenkas berniuką pasmaugė, ir nusprendė kitą dieną vaiko lavoną užcementuoti po statomo garažo pamatais. Tokį planą sujaukė teisėsaugininkai, į okulisto sodybą atvykę sekmadienio popietę tuo metu, kai šis kaip tik maišė cementą savo kruvino darbo nuslėpimui.

Policininkai nusikaltėlį pagavo peržiūrėję miesto bei privačių vaizdo stebėjimo kamerų įrašus. Juos peržiūrėti buvo nuspręsta po nevaisingų visą naktį užsitęsusių paieškų mokyklos apylinkėse.

Sebastianas su draugais išsiskyrė mokyklos žaidimų aikštelėje ir ėjo namo vienas nuošalia gatvele, kurios gyventojai tvirtino nieko įtartino nematę. Berniuko mama patvirtino, jog sūnus jai privalėdavo kas valandą pranešti kur yra ir ką daro.

Sebastianas šeštadienį privalėjo 19 val. grįžti namo, tačiau paskambinęs paprašė mamos leisti dar pusvalandį pažaisti su draugais. Mama sutiko, nežinodama, kad tai lemtingas sprendimas, nes aplinkinėmis gatvėmis savo baltu "Ford Mondeo" automobiliu lėtai važinėjosi ir aukos žvalgėsi okulistas.

Sūnui negrįžus po pusvalandžio namo, mama ėmė jam skambinti, tačiau vaiko telefonas buvo išjungtas. Sunerimusi mama iškarto išėjo į mokyklos kiemą jo ieškoti, o po to paskambino Sebastiano draugams.

Šiems pavirtinus, kad Sebastianas tęsėjo pažadą mamai, ir sutartu laiku nuėjo namo, ši nuskubėjo į policiją. Teisėsaugininkai skubiai išplatino informaciją apie vaiko dingimą bei tą patį vakarą paskelbė jo paiešką, į kurią įsijungė savanoriai.

Peržiūrėdami vaizdo įrašus policininkai atkreipė dėmesį į baltą "Ford Mondeo", kuris įtartinai lėtai važinėjosi Sebastiano namų bei mokyklos apylinkėse. Kameros užfiksavo, jog tuo metu, kai vaiko telefonas buvo išjungtas, minėta mašina nuvažiavo dideliu greičiu.

Kriminalistai nusprendė pasidomėti mašinos savininku. Policininkai okulisto bute nerado, o kaimynai pasakė, kad gydytojas pastaruoju metu savaitgaliais dažnai išvažiuoja į statomą namą.

Šio koordinates teisėsaugininkai sužinojo iš statybų rejestro ir atvykę nepaprastai nustebino mediką. Šis buvo įsitikinęs, jog nusikaltimo niekada niekas neišaiškins, ir jau ruošėsi užpilti cementu nužudyto berniuko lavoną.

Okulistas prisipažino vaiką nužudęs praėjus kelioms valandoms po pagrobimo, tačiau tvirtina jo neprievartavęs. Sebastianą pagrobėjas esą nužudė todėl, nes bijojo, kad paleistas berniukas sugebės nupasakoti jo išvaizdą ir tada policija jį pagaus.

Katovicų tardytojai užsakė teisminę ekspertizę ištirti ar vaikas nebuvo seksualiai išnaudotas. Tuo pačiu aiškinamasi ar gydytojas anksčiau neįvykdė kitų nusikaltimų, ir ar netvirkino savo dviejų dukrų.

Paaiškėjo, jog prieš kelis metus tarp okulisto daiktų policininkai rado elektroninę USB laikmeną su vaikų pornografijos turiniu, tačiau medikas tada įtikino, jog atmintinė jam nepriklauso. Be to, okulistą buvusi žmona kaltino sumušimu ir dukrų pagrobimu, dėl ko šiam teismas uždraudė artintis prie buvusios šeimos.

Už Sebastiano nužudymą 41 metų okulistui gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Nusikaltimas nepaprastai sukrėtė Katovicų gyventojus. Prie berniuko namų gyventojai neša gėles, o miesto meras Marcinas Krupa parašė užuojautą ne tik vaiko tėvams, bet ir visai visuomenei, nes „toks baisus ir neapsakomas nusikaltimas visiems mums sukėlė šoką ir neviltį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.