Šveicarija paneigė A. Lukašenkos pareiškimą dėl „Ryanair“ lainerio nutupdymo

Šveicarija trečiadienį paneigė Baltarusijos autoritarinio lyderio Aliaksandro Lukašenkos pareiškimą, kad praeitą savaitgalį iš Atėnų į Vilnių skridęs bendrovės „Ryanair“ lėktuvas buvo priverstinai nutupdytas Minske gavus iš šveicarų tarnybų informacijos apie neva laineryje padėtą bombą.

 Šveicarija paneigė A. Lukašenkos pareiškimą dėl „Ryanair“ lainerio nutupdymo.  <br> lrytas.lt koliažas.
 Šveicarija paneigė A. Lukašenkos pareiškimą dėl „Ryanair“ lainerio nutupdymo.  <br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2021, 5:07 PM, atnaujinta May 26, 2021, 5:09 PM

„Remiantis turima informacija, Šveicarija nieko nežinojo apie bombos grėsmę „Ryanair“ reise Atėnai–Vilnius, – šveicarų žiniasklaida citavo Federalinio užsienio reikalų departamento atstovo Pierre'o-Alaino Eltschingerio pranešimą. – Atitinkamai nebuvo jokio Šveicarijos pranešimo Baltarusijos tarnyboms.“

Išsamesnių detalių atstovas nepateikė.

Praėjusį sekmadienį Minsko oro uoste buvo priverstinai nutupdytas keleivinis bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Jis buvo priartėjęs prie Lietuvos oro erdvės, tačiau buvo priverstas pasukti į Baltarusijos sostinę.

„Ryanair“ pranešė, kad lėktuvas su daugiau kaip šimtu keleivių nusileido Minsko oro uoste, nes Baltarusijos oro dispečeriai informavo apie potencialią saugumo grėsmę lėktuve. Ši informacija vėliau nepasitvirtino.

Šiuo lėktuvu skrido baltarusių žurnalistas, aktyvistas ir vienas iš opozicijos informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėjų 26 metų Ramanas Pratasevičius. Lėktuvui nusileidus Minske, jis sulaikytas, taip pat sulaikyta jo 23 metų mergina, Europos humanitarinio universiteto Vilniuje studentė, Rusijos pilietė Sofija Sapega.

A. Lukašenka trečiadienį sakydamas kalbą Baltarusijos parlamente tvirtino, kad sekmadienį įsakymas nutupdyti lainerį buvo duotas gavus pranešimą apie jame neva buvusią bombą. A. Lukašenka tvirtino, kad šis perspėjimas buvo atsiųstas iš Šveicarijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.