Kijevas: Rytų Ukrainoje separatistų snaiperis nušovė ukrainiečių karį

Karo draskomoje Rytų Ukrainoje nuo prorusiško separatistų snaiperio ugnies žuvo Kijevui ištikimas karys, ketvirtadienį paskelbė kariuomenė, išaugus įtampai tarp Ukrainos ir Rusijos.

 Kijevas: Rytų Ukrainoje separatistų snaiperis nušovė ukrainiečių karį.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
 Kijevas: Rytų Ukrainoje separatistų snaiperis nušovė ukrainiečių karį.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-27 19:45

Jis buvo pašautas ir mirė nuo sužeidimų netoli Novotoškivskės kaimo separatistų kontroliuojamoje Luhansko srityje, besiribojančioje su Rusija, nurodoma kariuomenės pranešime.

Kijevas nuo 2014 metų kariauja su prorusiškais separatistais rytiniuose Donecko ir Luhansko regionuose. Šios kautynės įsiplieskė Maskvai aneksavus Krymo pusiasalį.

Praėjusiais metais konfliktas buvo aprimęs, tačiau sausį kautynės suintensyvėjp, o praėjusį mėnesį Rusija buvo sutelkusi 100 tūkst. karių šalia Ukrainos sienų ir Kryme, išprovokuodama NATO perspėjimus.

Maskva vėliau paskelbė, kad jos pajėgos atitraukiamos iš pasienio, tačiau tiek Vašingtonas, tiek Kijevas sako, kad atitraukimas yra riboto pobūdžio.

Per jau daugiau nei 13 tūkst. gyvybių pareikalavusį konfliktą nuo šių metų pradžios žuvo mažiausiai 38 Ukrainos kariai. Palyginimui, per visus 2020-uosius gyvybės neteko 50 Kijevui ištikimų pajėgų narių. Tuo metu separatistai teigia, kad žuvo apie 30 jų kovotojų.

Kijevas ir jo sąjungininkai Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant per sieną karius ir ginklus separatistams palaikyti. Maskva tokius teiginius atmeta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.