Baltarusija dėl Rygoje pakeistos vėliavos iškėlė bylą Latvijos pareigūnams

Minskas iškėlė baudžiamąją bylą Rygos merui ir Latvijos diplomatijos vadovui dėl jų vaidmens incidente, kai istorine buvo pakeista oficiali Baltarusijos vėliava.

Pasaulio ledo ritulio čempionate Rygoje oficiali Baltarusijos vėliava buvo pakeista baltos ir raudonos spalvų istorine baltarusių trispalve, naudojama šalies opozicijos.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Pasaulio ledo ritulio čempionate Rygoje oficiali Baltarusijos vėliava buvo pakeista baltos ir raudonos spalvų istorine baltarusių trispalve, naudojama šalies opozicijos.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2021, 5:08 PM, atnaujinta May 28, 2021, 5:09 PM

„Generalinis prokuroras Andrejus Švedas iškėlė baudžiamąją bylą Rygos merui Martiniui Stakiui ir Latvijos užsienio reikalų ministrui Edgarui Rinkevičiui už sąmoningus veiksmus, nukreiptus į tautinės neapykantos kurstymą“, – nurodoma prokuratūros „Telegram“ žinutėje, kaltinant abu pareigūnus „sunkiu nusikaltimu prieš Baltarusijos interesus“.

Pirmadienį Rygoje, šalia viešbučio „Radisson Blu“, kur plevėsuoja Pasaulio ledo ritulio čempionate dalyvaujančių šalių vėliavos, oficiali Baltarusijos vėliava buvo pakeista baltos ir raudonos spalvų istorine baltarusių trispalve, naudojama šalies opozicijos.

Toks žingsnis buvo atliktas E. Rinkevičiaus ir M. Stakio sprendimu, o pastarasis pažymėjo, kad šis gestas yra miesto tarybos iniciatyva, kurią parėmė Baltarusijos opozicija.

Mero teigimu, tokiu būdu buvo siekiama pademonstruoti paramą visiems, ką persekioja autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimas.

Reaguodama Baltarusija pareikalavo, kad latvių diplomatai paliktų šalį. Latvijos vyriausybė atsakė analogišku žingsniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.