Belgija atšaukia iš Seulo savo ambasadorių, kurio žmona kirto antausį pardavėjui

Belgijos užsienio reikalų ministerija artimiausiomis savaitėmis atšauks savo ambasadorių Pietų Korėjoje Peterį Lescouhier, kurio žmona Xiang Xueqiu kirto antausį drabužių parduotuvės darbuotojui.

Belgijos ambasadorius Peteris Lescouhier'as su žmona Xuequin Xiang.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Belgijos ambasadorius Peteris Lescouhier'as su žmona Xuequin Xiang.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2021, 3:04 PM, atnaujinta May 28, 2021, 3:05 PM

Tai sakoma penktadienį paskelbtame URM pranešime.

„Tapo aišku, kad dabartinė situacija jam neleidžia toliau ramiai eiti savo pareigų. Todėl Belgijos užsienio reikalų ministrė Sophie Wilmes nusprendė, kad ambasadoriaus P. Lescouhier buvimo Pietų Korėjoje nutraukimas būtų naudingas dvišaliams santykiams“, – pažymima pranešime.

Belgijos ambasadoriaus žmona sukėlė incidentą balandžio 9 d. Vienos Seulo drabužių parduotuvės vaizdo stebėjimo kamerų įraše, kuris vėliau pasirodė socialiniuose tinkluose, matyti, kaip moteris skelia antausį vienam iš darbuotojų, kuris ją įtarė mėginant išeiti iš parduotuvės su neapmokėta preke.

Belgijos URM informavo, jog Xiang Xueqiu nusprendė pasikalbėti su parduotuvės darbuotojais ir jų atsiprašyti „už savo nepriimtiną elgesį“. Žinyba taip pat pranešė, kad moteriai buvo panaikintas diplomatinis imunitetas, kol Pietų Korėjos policija tyrė incidento aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.