Kremlius teigia, kad skrydžių tarp Rusijos ir ES trikdžiai yra techninio pobūdžio

Kelių Baltarusijos oro erdvę atsisakiusių kirsti Europos oro vežėjų skrydžiai į Maskvą buvo atšaukti dėl grynai techninių priežasčių, penktadienį pareiškė Kremlius.

D.Peskovas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
D.Peskovas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2021, 2:48 PM, atnaujinta May 28, 2021, 2:49 PM

„Aviacijos institucijos pateiks reikiamus paaiškinimus, tačiau tai yra techninės priežastys“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, pridurdamas, kad priemonių buvo imtasi, siekiant užtikrinti aviacijos saugumą.

Baltarusija sulaukė tarptautinio smerkimo, kai sekmadienį Minske priverstinai nutupdė iš Atėnų į Vilnių skridusį aviakompanijos „Ryanair“ lėktuvą, kad galėtų sulaikyti juo skridusį opozicijos aktyvistą.

Reaguodama į incidentą, Europos Sąjunga (ES) uždraudė į bloko oro erdvę įskristi Baltarusijos oro vežėjo „Belavia“ orlaiviams ir paragino bloko oro linijas vengti Baltarusijos oro erdvės.

Anksčiau šią savaitę buvo atšaukti trys Europos vežėjų skrydžiai į Maskvą, kai pastaroji neleido pakeisti jų maršrutų, kad būtų galima išvengti Baltarusijos oro erdvės.

„Žinoma, norėtume išvengti tokių situacijų, tačiau kadangi jos kilo dėl ES priimto sprendimo... tokios techninės kliūtys yra neišvengiamos“, – teigė D. Peskovas.

Jis pridūrė, kad „nėra priežasčių įsivelti į daugiau problemų“ su Briuseliu.

Penktadienį paskelbtame pranešime Rusijos federalinė oro transporto agentūra teigė, kad anksčiau patvirtintų maršrutų pakeitimai gali lemti atvykimo, išvykimo ar tranzito leidimų išdavimo vėlavimus.

„Laiko, reikalingo užbaigti procedūras, pailgėjimą lemia padidėjęs oro linijų prašymų skaičius“, – teigė agentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.