Rusija sveikina B. al Assadą su „ryžtinga“ pergale Sirijos prezidento rinkimuose

Rusija penktadienį pasveikino su „ryžtinga“ pergale nugalėtoju pasiskelbusį Sirijos prezidentą Basharą al Assadą, opozicijai ir Vakarų valstybėms sukritikavus šio balsavimo procesą.

Rusija penktadienį pasveikino su „ryžtinga“ pergale nugalėtoju pasiskelbusį Sirijos prezidentą Basharą al Assadą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusija penktadienį pasveikino su „ryžtinga“ pergale nugalėtoju pasiskelbusį Sirijos prezidentą Basharą al Assadą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-28 13:57, atnaujinta 2021-05-28 13:58

„Dabartinis valstybės vadovas iškovojo ryžtingą pergalę“, – rašoma rusų Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

„Vertiname rinkimus kaip suverenų Sirijos Arabų Respublikos reikalą ir svarbų žingsnį siekiant sustiprinti jos vidinį stabilumą“, – priduriama pareiškime.

Prieštaringai vertinami rinkimai, leidę B. al Assadui išlaikyti valdžią savo rankose, buvo jau antrieji nuo pilietinio konflikto pradžios prieš dešimtmetį. Šis konfliktas pareikalavo jau daugiau nei 388 tūkst. gyvybių, privertė palikti namus milijonus žmonių ir suniokojo šalies infrastruktūrą.

Rinkimų išvakarėse JAV, Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija ir Italija pareiškė, kad balsavimas nebus „nei laisvas, nei sąžiningas“, o susiskaldžiusi Sirijos opozicija jį pavadino farsu.

Maskva yra pagrindinė Damasko sąjungininkė pilietiniame kare: manoma, kad jos įsikišimas į konfliktą 2015 metų rugsėjį pakreipė karą B. al Assado naudai.

URM Maskvoje apibūdino Vakarų pareiškimus, keliančius abejones dėl rinkimų teisėtumo, kaip „dar vieną mėginimą kištis į Sirijos vidaus reikalus siekiant ją destabilizuoti“.

„Niekas neturi teisės diktuoti sirams, kada ir kokiomis sąlygomis jie turėtų rinkti savo valstybės vadovą“, – pabrėžė ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.