Afganistane sprogus pakelės bombai žuvo mažiausiai keturi žmonės

Šiaurės Afganistane mažiausiai keturi žmonės žuvo, dar 11 buvo sužeisti, šeštadienį šalia universiteto dėstytojus ir studentus gabenusio mikroautobuso sprogus pakelės bombai, pranešė pareigūnai.

Afganistane sprogus pakelės bombai žuvo mažiausiai keturi žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Afganistane sprogus pakelės bombai žuvo mažiausiai keturi žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2021, 7:54 PM

Pasak Vidaus reikalų ministerijos atstovo Tariqo Ariano, ataka buvo surengta mikroautobusui vežant šią žmonių grupę į netoliese esantį Al Bironi universitetą. Sprogmuo buvo detonuotas nuotoliniu valdymu, nurodė provincijos policijos atstovas Shayeqas Shoreshas.

Jokia grupuotė kol kas neprisiėmė atsakomybės už išpuolį. Lapkritį džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) pareiškė, kad aukų pareikalavusią ataką Kabulo universitete surengė jo kovotojai.

Daug karo draskomo Afganistano teritorijų yra nusėtos bombomis ir minomis. Nemažai šių sprogmenų paliko į kariuomenės vilkstines besitaikantys sukilėliai, tačiau per tokias atakas dažnai žūsta taikūs gyventojai.

Kapisos provincijos ligoninės vadovas Abdulas Qasemas Sanginas Sanginas pranešė, kad per šeštadienį surengtą išpuolį nukentėjo ir mikroautobusu keliavusių gydytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.