Prancūzijos policija po gaudynių sulaikė į saugumo pajėgas šaudžiusį buvusį karį

Prancūzijos policija pirmadienį šalies pietvakariuose po didelio masto gaudynių sulaikė į saugumo pajėgas šaudžiusį ir į vietos mišką pabėgusį buvusį karį, pranešė pareigūnai.

Prancūzijos policija po didelio masto gaudynių sulaikė į saugumo pajėgas šaudžiusį ir į vietos mišką pabėgusį buvusį karį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzijos policija po didelio masto gaudynių sulaikė į saugumo pajėgas šaudžiusį ir į vietos mišką pabėgusį buvusį karį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2021, 2:56 PM, atnaujinta May 31, 2021, 3:52 PM

Vyriausybės aukščiausio rango pareigūnas Dordonės regione Fredericas Perissat'as spaudos konferencijoje Le Lardene–Sen Lazare sakė, kad įtariamąjį policija pašovė ir sulaikė.

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad įtariamasis „neutralizuotas“, ir gyrė saugumo pajėgų veiksmus.

Pareigūnai anksčiau pirmadienį išplatino įtariamojo Terry Dupino nuotrauką ir nurodė, kad joje matomas barzdotas 29 metų vyras yra „pavojingas asmuo“.

Įtariamasis slapstėsi miške šalia Le Lardeno–Sen Lazaro. Per gaudynes 1 800 šio kaimo gyventojų buvo nurodyta likti namuose.

Elitiniai taktiniai būriai ir maždaug 300 žandarų su šarvuotais automobiliais, sraigtasparniais ir tarnybiniais šunimis apsupo 4 kv. km tankaus miško teritorijos.

Paieška buvo pradėta, kai T. Dupinas šeštadienį apie vidurnaktį pasirodė savo buvusios partnerės namuose, nors teismas jam buvo uždraudęs prie jos artintis po keturių anksčiau paskelbtų nuosprendžių dėl smurto artimoje aplinkoje.

Pranešama, kad T. Dupinas smogė moteriai ir iššovė iš „Winchester“ tipo medžioklinio šautuvo į jos naują vaikiną, bet nepataikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.