Estijoje nuo trečiadienio privalomą kaukių dėvėjimą keičia rekomendacija

Estijos vyriausybė antradienį nusprendė nuo birželio 2 dienos visuotinį reikalavimą gyventojams dėvėti apsaugines kaukes pakeisti rekomendacija dėvėti kaukę uždarose patalpose, kur susirenka daug žmonių.

Koronavirusas Estijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Estijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2021, 5:05 PM

Sveikatos apsaugos departamentas turi teisę įvesti privalomą kaukių dėvėjimą, jeigu yra tokia būtinybė. Tokią pačią teisę turi ir darbdaviai, pranešė vyriausybės spaudos tarnyba naujienų agentūrai BNS.

Visoje šalyje galiojęs reikalavimas dėvėti kaukę atšaukiamas visose viešose vietose, globos namuose ir švietimo įstaigose, kur jis anksčiau galiojo. Tai taikoma parduotuvėms, aptarnavimo vietoms, taip pat švietimo, kultūros, sporto, pramogų įstaigoms ir maldos namams.

Toliau dėvėti kaukę arba dengti nosį ir burną rekomenduojama uždarose patalpose, kur susirenka daug žmonių, yra bloga ventiliacija ir nėra galimybės išlaikyti atstumą tarp žmonių, pavyzdžiui, viešajame transporte.

Vyriausybė taip pat nepratęsė iki gegužės 31 dienos galiojusio draudimo prekiauti alkoholiu naktį.

Be to, vyriausybė patvirtino įsakymą, pagal kurį nuo birželio 14 dienos leidžiama organizuoti renginius, kuriuose dalyvauja daugiau žmonių, nei numatyta bendruosiuose reikalavimuose, jeigu tie žmonės turi neigiamą tyrimo dėl COVID-19 atsakymą, persirgo šia liga arba baigė vakcinavimo kursą.

Pagal dabar galiojančius apribojimus patalpose galima rengti renginius ne daugiau kaip 600 žmonių, o lauke – ne daugiau kaip 1000 žmonių, o užtikrinus visų renginio dalyvių epidemiologinį saugumą nuo birželio 14 dienos į uždarose patalpose organizuojamus renginius galės susirinkti iki 3 000, o lauke – iki 9 000 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.