Žiniasklaida: A. Merkel siunčia delegaciją į Vašingtoną „Nord Stream 2“ aptarti

Vokietijos kanclerė Angela Merkel šią savaitę siųs į Vašingtoną aukštų pareigūnų grupę pirmiausia Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą iki Vokietijos projektui „Nord Stream 2“ aptarti, pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi Vokietijos žiniasklaidos grupe „Funke Media Group“.

Pažymima, kad Vokietijos delegacijos vizitas yra skirtas pašalinti įtampa JAV ir Vokietijos ekonominiuose santykiuose.<br>AP/Scanpix nuotr.
Pažymima, kad Vokietijos delegacijos vizitas yra skirtas pašalinti įtampa JAV ir Vokietijos ekonominiuose santykiuose.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2021, 1:00 PM

Anot leidinio, Vokietijos delegacija, vadovaujama A. Merkel patarėjo užsienio politikos klausimais Jano Heckerio ir jos vyriausiojo patarėjo ekonomikos klausimais Larso Hendriko Roellerio, Jungtinėse Valstijose susitiks su prezidento Joe Bideno patarėju nacionalinio saugumo klausimais Jake'u Sullivanu ir prekybos atstove Katherine Tai.

Pažymima, kad Vokietijos delegacijos vizitas, kuris įvyks likus vos kelioms dienoms iki pirmosios J. Bideno kelionės į Europą, yra skirtas pašalinti įtampa JAV ir Vokietijos ekonominiuose santykiuose.

Be to, viena neišspręstų problemų yra galiojantys plieno ir aliuminio importo iš Europos į JAV muitai, kuriuos įvedė ankstesnis Vašingtono administracijos vadovas Donaldas Trumpas.

Anksčiau J. Bidenas teigė, kad tolesnės sankcijos prieš „Nord Stream 2“ būtų „neproduktyvios“ JAV ir Europos santykių požiūriu. Prezidento nuomone, projektas bus tęsiamas, „nes jis jau beveik baigtas“.

Kita vertus, dabartinė JAV administracija ne kartą tvirtino, jog priešinasi „Nord Stream 2“ projektui ir bandys trukdyti užbaigti šio vamzdyno tiesimą.

Respublikonai kritikuoja demokratą J. Bideną dėl pernelyg švelnios, jų manymu, sankcijų šiam projektui politikos. Praėjusį mėnesį JAV Kongrese pasigirdo įtakingų jo narių nepasitenkinimų prezidento sprendimu netaikyti sankcijų dujotiekio operatorei „Nord Stream 2 AG“, kurios vienintelis akcininkas yra Kremliaus kontroliuojamas „Gazprom“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.