Berlyno atkirtis Maskvai: blokavo skrydžius iš Rusijos

Vokietija blokavo Rusijos oro linijų skrydžius, lėktuvų neįsileisdama į savo teritoriją. Tokio žingsnio šalis ėmėsi siekdama atsakyti į tai, kad Maskva laiku neišdavė leidimų „Lufthansa“ oro linijų bendrovei, trečiadienį pranešė Vokietijos transporto ministerija.

 Berlyno atkirtis Maskvai: blokavo skrydžius iš Rusijos.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Berlyno atkirtis Maskvai: blokavo skrydžius iš Rusijos.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2021, 8:58 PM

Kiek anksčiau trečiadienį „Lufthansa“ buvo priversta atšaukti du skrydžius iš Vokietijos į Rusiją, dėl to, kad Rusijos valdžia laiku neišdavė reikiamų leidimų, pranešė ministerija.

„Laikydamasi abipusės praktikos, Federalinė aviacijos administracija taip pat neišdavė daugiau jokių Rusijos oro linijų vykdomų skrydžių leidimų ir to nedarys tol, kol leidimai nebus išduodami Rusijos pusėje“, – teigiama ministerijos pranešime. Ministerijos teigimu, antradienį buvo atšaukti trys „Aeroflot“ oro linijų skrydžiai, trečiadienį – keturi.

„Vos tik Rusija išduos leidimus „Lufthansa“ oro linijų skrydžiams vykdyti, Rusijos oro linijų skrydžiai taip pat bus patvirtinti“, – tikino Vokietijos transporto ministerijos atstovai.

„Lufthansa“ gavo leidimus skrydžiams į Rusiją, naujų reisų atšaukimų nebeturėtų būti

Vokietijos aviakompanija „Lufthansa“ trečiadienį gavo rusų pareigūnų leidimus skrydžiams į Rusiją aplenkiant Baltarusijos oro erdvę, sakoma bendrovės pranešime.

„Galime patvirtinti, kad „Lufthansa“ ką tik (trečiadienio vakarą) gavo visus trūkstamus leidimus keleiviniams skrydžiams į Rusiją“, – pranešė bendrovė.

„Todėl nebesitikime tolesnių reisų iš Frankfurto prie Maino į Maskvos Domodedovo [oro uostą] ir į Sankt Peterburgą atšaukimų“, – pridūrė ji.

„Lufthansa“ anksčiau trečiadienį atšaukė du skrydžius į Rusiją, per kuriuos turėjo būti aplenkiama Baltarusijos oro erdvė, dėl negautų leidimų iš Rusijos pusės. Atsakydama į tai, Vokietijos transporto ministerija paskelbė neįsileisianti į šalį Rusijos oro linijų reisų.

Praėjusią savaitę Europos Sąjungos vadovai paragino Bendrijos aviakompanijas nenaudoti Baltarusijos oro erdvės skrydžiams po incidento su „Ryanair“ lėktuvu, kuris gegužės 23-ąją dėl tariamos bombos grėsmės buvo priverstinai nutupdytas Minske.

Nusileidus lėktuvui jame nebuvo rasta jokių sprogmenų, tačiau buvo sulaikyti baltarusių opozicijos tinklaraštininkas Ramanas Pratasevičius ir jo mergina – Vilniuje studijuojanti Rusijos pilietė Sofija Sapega.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.