„Facebook“ D. Trumpo paskyras įšaldys dvejiems metams

Socialinis tinklas „Facebook“ penktadienį pranešė, kad įšaldys Donaldo Trumpo paskyras dvejiems metams, pareiškęs, jog buvęs Jungtinių Valstijų prezidentas nusipelnė maksimalios bausmės už platformos taisyklių pažeidimą, susijusį su gyvybių pareikalavusiomis jo šalininkų riaušėmis JAV Kapitolijuje.

„Facebook“ D. Trumpo paskyras įšaldys dvejiems metams.<br>AFP / Scanpix nuotr.
„Facebook“ D. Trumpo paskyras įšaldys dvejiems metams.<br>AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-04 20:44

„Atsižvelgdami į rimtas aplinkybes, dėl kurių pono Trumpo [paskyros] buvo įšaldytos, mes manome, kad jo veiksmai buvo šiurkštus mūsų taisyklių pažeidimas, už kurį jis nusipelnė didžiausios nuobaudos, numatytos pagal naujus vykdymo protokolus“, – tinklaraščio pranešime sakė bendrovės pirmininko pavaduotojas pasauliniams reikalams Nickas Cleggas.

Dveji metai pradedami skaičiuoti nuo sausio 7 dienos, kai D. Trumpas neteko prieigos prie platformos.

Praėjusį mėnesį „Facebook“ nepriklausoma priežiūros komisija pareiškė, kad neterminuotas JAV eksprezidento paskyrų įšaldymas turėtų būti peržiūrėtas.

„Šio laikotarpio pabaigoje kreipsimės į ekspertus, kurie įvertins, ar pavojus visuomenės saugumui atslūgo. Įvertinsime išorinius veiksnius, įskaitant smurto atvejus, taikių susirinkimų apribojimus ir kitus pilietinių neramumų ženklus“, – sakė N. Cleggas.

„Jei nustatysime, kad vis dar kyla rimta rizika visuomenės saugumui, pratęsime apribojimą tam tikram laikotarpiui ir toliau vertinsime, kol ta rizika atsitrauks“, – rašė jis.

Panaikinus D. Trumpo paskyrų įšaldymą, jam vis tiek grės griežtos sankcijos, kurios, pasak N. Cleggo, gali greitai išaugti iki visiško pašalinimo iš socialinio tinklo už taisyklių pažeidimus.

„Mes žinome, kad šiandienos sprendimą kritikuos daug žmonių iš priešingų politinės takoskyros pusių“, – sakė „Facebook“ pirmininko pavaduotojas pasauliniams reikalams.

„Tačiau mūsų darbas yra priimti sprendimą kuo proporcingesniu, teisingesniu ir skaidresniu būdu, laikantis Priežiūros komisijos nurodymų“, – pridūrė jis.

„Facebook“ taip pat planuoja atsisakyti prieštaringai vertinamos politikos automatiškai atleisti politikus nuo tam tikrų moderavimo taisyklių remiantis nuostata, kad jų komentarai laikomi vertais nušviesti.

Socialinius tinklus itin aktyviai naudojusio D. Trumpo paskyros „Facebook“ ir „Instagram“ buvo blokuotos po to, kai per kruviną sausio 6-osios Kapitolijaus šturmą jis paskelbė vaizdo įrašą, palaikantį savo šalininkus žodžiais: „Mes jus mylim, jūs esate ypatingi.“

Kitą dieną „Facebook“ visam laikui blokavo JAV lyderio paskyrą, jis taip pat neteko prieigos prie savo paskyrų ir kitose platformose, įskaitant „Twitter“ ir „YouTube“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.