Estijoje startuoja ES skaitmeninis COVID pažymėjimas Vokietija pažymėjimą jau diegia

Estijoje nuo ketvirtadienio galima išsiimti Europos Sąjungos (ES) skaitmeninį COVID pažymėjimą, supaprastinantį keliones tarp Bendrijos šalių.

 Estijoje startuoja ES skaitmeninis COVID pažymėjimas.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Estijoje startuoja ES skaitmeninis COVID pažymėjimas.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2021, 2:41 PM, atnaujinta Jun 10, 2021, 5:11 PM

„Pažymėjimai atitinka europinį standartą ir leidžia pateikti informaciją ne tik apie žmogaus paskiepijimą nuo koronaviruso, bet ir persirgimą šia liga ar turimą neigiamą testą“, – nurodė Socialinių reikalų ministerija.

Skaitmeninis COVID pažymėjimas yra vieningas ir visoje ES pripažįstamas dokumentas, kuriuo siekiama sudaryti palankesnes sąlygas laisvam piliečių judėjimui pandemijos metu.

Visoje Bendrijoje jis turi oficialiai įsigalioti nuo liepos 1-osios.

„Nuo COVID-19 pirmąja doze paskiepyti ar jau pilnai vakcinuoti daugiau kaip pusė milijono Estijos gyventojų (iš 1,3 mln. visų šalies gyventojų). Kas savaitę šis skaičius padidėja dešimtimis tūkstančių. Tarp mūsų yra daugiau kaip 100 tūkst. žmonių, persirgusių COVID-19“, – sakė sveikatos apsaugos ir darbo ministras Tanelis Kiikas.

„Nauji pažymėjimai suteiks galimybę lengviau ir saugiau keliauti, taip pat dalyvauti didelio masto renginiuose“, – pridūrė jis.

Socialinių reikalų ministerija pažymėjo, kad skaitmeninis COVID pažymėjimas negalės būti naudojamas vietoje paso ar kelionės dokumento, jis taip pat nebus išankstinė laisvo judėjimo sąlyga.

Vokietijoje diegiamas skaitmeninis ES skaitmeninis COVID pažymėjimas

Vokietija ketvirtadienį pradėjo diegti skaitmeninį COVID pažymėjimą, kuris gali būti naudojamas visoje Europos Sąjungoje, žemynui ruošiantis intensyviam vasaros kelionių sezonui koronaviruso pandemijos metu.

Anot šalies sveikatos apsaugos ministro Jenso Spahno, nuo šios savaitės skiepijimo centrai, gydytojai ir vaistinės išdavinės skaitmeninius dokumentus visiškai paskiepytiems asmenims.

„CovPass“ leis vartotojams per programėlę atsisiųsti į savo išmanųjį telefoną įrodymą, kad jie yra paskiepyti nuo COVID-19. Ši priemonė leis žmonėms lengvai lankytis restoranuose, muziejuose ir kitose įstaigose, kur reikalaujama pateikti vakcinacijos įrodymą.

Pasak J. Spahno, pasą galės iki šio mėnesio pabaigos gauti visi Vokietijos gyventojai, kurie yra visiškai imunizuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.