Paaiškėjo, kokioje vietoje susitiks J. Bidenas ir V. Putinas

JAV prezidento Joe Bideno ir Rusijos vadovo Vladimiro Putino susitikimas birželio 16 dieną vyks Ženevos „La Grange“ viloje, esančioje to paties pavadinimo parke, ketvirtadienį pranešė Šveicarijos užsienio reikalų ministerija.

JAV prezidento Joe Bideno ir Rusijos vadovo Vladimiro Putino susitikimas birželio 16 dieną vyks Ženevos „La Grange“ viloje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidento Joe Bideno ir Rusijos vadovo Vladimiro Putino susitikimas birželio 16 dieną vyks Ženevos „La Grange“ viloje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2021, 9:33 AM, atnaujinta Jun 10, 2021, 10:26 AM

„Garsioji vila „La Grange“ birželio 16-ąją priims prezidentus Bideną ir Putiną. Šveicarija dėkoja abiem šalims už išreikštą pasitikėjimą pasirinkus [viršūnių susitikimui] Ženevą“, – sakoma ministerijos pranešime tviteryje.

Netrukus viršūnių susitikimo vietą patvirtino ir Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

XVIII amžiaus vila stovi vaizdingoje vietoje parko centre. Vienoje jos salių yra biblioteka, joje saugoma dešimtys tūkstančių vertingų senovinių knygų.

Anksčiau Šveicarijos žiniasklaida skelbė, kad tikėtina viršūnių susitikimo vieta gali būti „La Grange“. Anksčiau šią savaitę parkas buvo uždarytas lankytojams, be to, žiniasklaidos teigimu, parko rajone palaipsniui stiprinamos saugumo priemonės, parke yra kariškių ir saugumo tarnybų darbuotojų.

Nuo ketvirtadienio vidurdienio netoli parko esančiose gatvėse bus draudžiama statyti automobilius. Manoma, kad saugumo priemonės bus taikomos ir netoli parko esančioje Ženevos ežero pakrantėje. Ten tikriausiai bus dislokuota priešlėktuvinės gynybos priemonių, radiolokatorių.

Aplink patį parką įrengiama daug kilometrų užtvarų. Šveicarijos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad šis darbas nelengvas, nes Ženevoje tokių užtvarų trūksta ir konstrukcijas teko vežti iš kitų šalies miestų.

Pranešimuose taip pat nurodoma, kad viešbučio „Hotel Intercontinental“ rajone šią savaitę važinėjo šarvuoti automobiliai su antenomis ir specialiąja technika. Šios transporto priemonės dalyvauja užtikrinant JAV prezidento saugumą. Laikraščio „Tribune de Geneve“ teigimu, J. Bidenas tikriausiai apsistos šiame viešbutyje.

Praėjusios savaitės pabaigoje buvo pranešta, kad Šveicarijos federalinė civilinės aviacijos administracija, šalies oro pajėgos, virtinė federalinių tarnybų ir skrydžių kontrolierių tarnyba rengia priemones oro erdvei virš Ženevos per JAV ir Rusijos prezidentų susitikimą uždaryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.