Rusijoje už lėšų rinkimą „nepageidaujamoms grupėms“ siūloma bausti iki 5 metų įkalinimu

Rusijos parlamentas ketvirtadienį preliminariai pritarė įstatymo pataisoms, numatančios iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmę už lėšų rinkimą „nepageidaujamoms“ organizacijoms.

Grotos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Grotos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2021, 9:38 PM

Valstybės Dūmos valstybės stiprinimo ir teisėkūros komitetas priėmė pataisas, kuriomis Baudžiamajame kodekse siūloma įvesti bausmę už „lėšų skyrimą ar rinkimą arba finansinių paslaugų, sąmoningai skirtų užsienio ar tarptautinės nevyriausybinės organizacijos, kurios atžvilgiu priimtas sprendimas dėl jos veiklos pripažinimo nepageidaujama, teikimą veiklai Rusijos Federacijos teritorijoje“.

Šios nuostatos pažeidėjams siūloma skirti iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmę arba iki ketverių metų viešųjų darbų, sakoma projekte, su kuriuo susipažino naujienų agentūra „Interfax“.

Be to, tame pačiame BK straipsnyje numatyta bausmė už „nepageidaujamos“ užsienio ar tarptautinės nevyriausybinės organizacijos veiklos organizavimą šalies teritorijoje.

Už tokį nusikaltimą siūloma skirti iki šešerių metų laisvės atėmimo arba iki penkerių metų viešųjų darbų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.