Palikimas supriešino šeimą: milijonieriaus vaikai kapojasi dėl žemės plotelio

Sutuoktinių turto ar tėvų palikimo dalybos neretai virsta tikru karu. Bet toks konfliktas, koks kilo Lenkijos Priekarpatės regiono Žudco gyvenvietėje, pribloškė net daug mačiusius pareigūnus.

Ginčas dėl milijonieriaus palikimo virto apsaugininkų ir policininkų grumtynėmis.<br>„123rf.com“ nuotr.
Ginčas dėl milijonieriaus palikimo virto apsaugininkų ir policininkų grumtynėmis.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai LR, Varšuva

Jun 12, 2021, 10:43 AM, atnaujinta Jun 12, 2021, 10:44 AM

Dėl tėvo palikimo nesutariantys brolis ir sesuo per konfliktą į pagalbą pasikvietė 60 apsaugininkų, o grumtynių tramdyti suvažiavo 45 policininkai iš kelių aplinkinių rajonų.

Nesutarimai prasidėjo, kai pasiligojęs 63 metų milijonierius Jozefas Fanfara nusprendė ilsėtis ir verslą perleisti vaikams.

Jis savo 35 metų sūnui Pavelui užrašė 50 milijonų zlotų (11 mln. eurų) vertą medžio perdirbimo įmonę, o 32 metų dukrai Agatai – panašios vertės metalo dirbinių gamyklą.

Abiejų įmonių cechai įsikūrę bendrame žemės sklype, o tai ir tapo konflikto priežastimi.

Brolis po kiek laiko apskaičiavo, kad seseriai palikta įmonė vis dėlto yra kiek vertingesnė, ir pareikalavo dalies jos akcijų.

Seseriai nesutikus, brolis užtvaru užblokavo privažiavimą prie jos įmonės, pareiškęs, kad keli metrai kelio eina per jam atitekusį žemės sklypą.

Seseriai užtvarą nuvertus, brolis darbininkams nurodė pastatyti mūro sieną.

Sesers darbininkai mūrą nugriovė ir pastatė savo sieną, taip užsitikrindami privažiavimą prie įmonės.

Nenorėdamas nusileisti brolis traktoriumi išvertė sesers pastatytą sieną, nurodė darbininkams statyti ją kitoje vietoje ir išsikvietė keliasdešimt apsaugininkų.

Sesuo skubiai iškvietė kitos apsaugos firmos vyrus ir jie susistumdė su konkurentais. Konflikto gesinti sulėkė didžiulis būrys policininkų.

Keli jų vėliau parašė skundus, kad nukentėjo nuo ašarinių dujų, kurias abiejų firmų apsaugininkai purškė vieni į kitus.

„Nė vienas policininkas rimtai nesužalotas, tačiau negalime garantuoti, kad šios šeimos konfliktas nesibaigs kruvinai – šįmet jau 14 kartų teko vykti raminti aistrų“, – pareiškė Stryžovo policijos skyriaus vadas Piotras Niemiecas.

„Aš noriu tik teisybės – kad už naudojimąsi mano žeme būtų tinkamai atlyginama“, – pareiškė verslininko sūnus Pavelas.

Vyras tvirtina, kad sesuo nenori nieko mokėti ir suklastojo sutartį, pagal kurią jis esą nemokamai išnuomojo minėtą žemės lopinėlį.

Pavelas teigia, kad sesers apsaugos firmos darbuotojai jį stumdydami parvertė ant žemės ir sužalojo, ir už tai teisme siekia išsireikalauti kompensaciją.

„Mano sūnus neteko proto. Palikau penkiasdešimt milijonų zlotų vertės turto, tačiau jis šaukia, kad tai mažai, ir kelia karą“, – skundėsi dukros namuose gyvenantis verslininkas J.Fanfara.

Baiminamasi, kad brolio ir sesers ginčas nesibaigtų taip, kaip prieš kelis mėnesius konfliktas Torunės mieste. Susiriejęs dėl pajūrio kurorte motinos palikto namo 71 metų Slavomiras S. peiliu subadė 62-ejų seserį ir jos vyrą.

Sesuo mirė, o Slavomirui S. motinos palikimu irgi neteks pasinaudoti, nes jis ilgiems metams bus uždarytas kalėjime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.