R. Pratasevičiaus tėvai prašo A. Merkel pagalbos

Baltarusijos opozicionieriaus Ramano Pratasevičiaus tėvai prašo Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pagalbos, kad jų sūnus būtų paleistas į laisvę. „Labai prašome jūsų padėti mums, kad visi nekalti asmenys būtų paleisti iš kalėjimų, – Vokietijos laikraščiui „Bild“ sakė Natalija ir Dmitrijus Pratasevičiai. – Kiekviena diena, ne, kiekviena valanda, kuri praeina, kainuoja nekaltų žmonių, įskaitant vaikų, gyvybes“.

Natalija ir Dmitrijus Pratasevičiai.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Natalija ir Dmitrijus Pratasevičiai.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2021, 10:21 AM, atnaujinta Jun 12, 2021, 10:22 AM

R. Pratasevičius buvo sulaikytas Minsko oro uoste kartu su drauge, kai baltarusių tarnybos prievarta nutupdė „Ryanair“ lėktuvą, kuriuo jie skrido. Tai sukėlė tarptautinį pasipiktinimą. ES tada sugriežtino sankcijas autoritariškai valdoma šaliai.

Praėjusią savaitę Baltarusijos valstybinė televiziją parodė akivaizdžiai prievarta išgautą interviu su 26 metų žurnalistu. Jame R. Pratasevičius prisipažįsta rengęs protestus. Jis interviu giria ir Aliaksandrą Lukašenką, o tada apsipila ašaromis.

„Prašome, sustabdykite A. Lukašenką“, – sakė R. Pratasevičiaus tėvai, kreipdamiesi į A. Merkel. Jie patys prieš dešimt mėnesių pabėgo į Lenkiją, nes dėl sūnaus darbo Baltarusijoje jautė grėsmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?