Sirijoje per apšaudymą sukilėlių kontroliuojamame Afrine žuvo 18 žmonių

Šiaurės Sirijoje per sukilėlių kontroliuojamo Afrino miesto apšaudymą artilerijos sviediniais šeštadienį žuvo mažiausiai 18 žmonių, pranešė karą Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) ir pridūrė, kad daugelis šių žmonių žuvo, kai buvo apšaudyta ligoninė.

​Sirija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Sirija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Sirija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Sirija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 13, 2021, 8:34 AM, atnaujinta Jun 13, 2021, 8:35 AM

SOHR duomenimis, Al Šifos ligoninėje turkų remiamų sukilėlių kontroliuojamame mieste žuvo gydytojas, dar trys ligoninės darbuotojai, dvi moterys ir du vaikai.

Ligoninėje taip pat žuvo vienas sukilėlių vadų, nurodė organizacija ir pridūrė, kad 23 žmonės buvo sužeisti.

„Per apšaudymą artilerijos sviediniais buvo taikytasi į kelis miesto rajonus ir buvo pataikyta į ligoninę“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

„Dauguma aukų žuvo per ligoninės apšaudymą“, – pranešė organizacija ir įspėjo, kad aukų skaičius gali padidėti, nes kai kurie iš sužeistųjų yra kritinės būklės.

SOHR duomenimis, šaudyta buvo iš šiaurinės Alepo provincijos, „kur dislokuotos Iranui ir [Sirijos] režimui ištikimos kovotojų grupuotės, netoli zonų, kurias kontroliuoja kurdų pajėgos“.

Kurdiškosios Sirijos demokratinės pajėgos (SDF) paskelbė pranešimą, kuriame paneigė, jog yra kaip nors susijusios su šiuo apšaudymu.

Karas Sirijoje, kilęs režimui pradėjus slopinti demokratijos šalininkų protestus, per pastarąjį dešimtmetį virto sudėtingu, vis daugiau šalių įtraukiančiu konfliktu.

Pasak SOHR, per šį karą jau žuvo kone pusė milijono žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.