Iš Maroko į Ispanijos Meliljos anklavą bandė prasiveržti 150 migrantų

Maždaug 150 migrantų antradienį paryčiais bandė patekti į Ispanijos Meliljos anklavą iš kaimyninio Maroko.

 Iš Maroko į Ispanijos Meliljos anklavą bandė prasiveržti 150 migrantų.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Iš Maroko į Ispanijos Meliljos anklavą bandė prasiveržti 150 migrantų.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2021, 3:50 PM

Jiems buvo sutrukdyta, tačiau per incidentą nesunkiai nukentėjo devyni policininkai.

Incidentas, kuriame dalyvavo „150 asmenų grupė“, įvyko apie 5 val. 15 min. vietos laiku. Nė vienam iš tų asmenų nepavyko patekti į Melilją, išplatintame pranešime nurodė Ispanijos vyriausybės delegacija anklave.

Migrantai bandė patekti į Melilją bėgdami palei uosto molą, žymintį sieną, tačiau buvo sustabdyti Ispanijos policijos pareigūnų, kuriems padėjo Maroko policininkai.

Per incidentą nesunkių sužalojimų patyrė devyni Civilinės gvardijos pareigūnai – juos sužeidė lazdomis ginkluoti ir akmenis svaidę migrantai, nurodoma pranešime.

Jame priduriama, kad dauguma migrantų buvo iš Užsachario Afrikos šalių, tačiau toje grupėje buvo ir marokiečių.

Melilja ir kitas Ispanijos anklavas Šiaurės Afrikoje Seuta turi vieninteles Europos Sąjungos sausumos sienas su Afrika, todėl daug migrantų per šias teritorijas bando patekti į Europą.

Praėjusį mėnesį į Seutą pateko apie 10 tūkst. žmonių, Maroko pasieniečiams pro pirštus žiūrint į plūstančių migrantų srautą. Dauguma jų buvo išsiųsti atgal, tačiau maždaug 2 tūkst. tebėra anklave. Praėjusios savaitės pabaigoje pareigūnai nurodė, kad trys ketvirtadaliai jų yra nelydimi nepilnamečiai.

Pastarasis incidentas įvyko tarp Ispanijos ir Maroko kilus diplomatinei krizei, kurią išprovokavo Madrido sprendimas suteikti medicininę pagalbą susirgusiam Vakarų Sacharos nepriklausomybės judėjimo lyderiui.

Rabatą smarkiai supykdė žinia, kad fronto POLISARIO lyderis Brahimas Ghali nuo balandžio vidurio buvo gydomas Ispanijos ligoninėje dėl COVID-19.

Nors B. Ghali birželio 2 dieną išvyko iš Ispanijos, diplomatiniai santykiai tarp šalių tebėra įtempti.

Praėjusią savaitę Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją, raginančią Maroką nenaudoti sienų kontrolės ir migracijos, ypač nelydimų nepilnamečių, kaip politinio spaudimo priemonės prieš Ispaniją. Rabatas piktai reagavo į šio dokumento priėmimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.