JAV ir ES sutarė užmegzti „aukšto lygio dialogą“ dėl Rusijos

Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga sutarė užmegzti „aukšto lygio dialogą“ dėl Rusijos kaip „atnaujintos transatlantinės partnerystės“ tarp JAV ir 27 valstybių bloko dalį.

J. Bidenas<br>AFP/Scanpix nuotr.
J. Bidenas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-15 22:39

Antradienį po Briuselyje surengtų derybų tarp JAV prezidento Joe Bideno ir dviejų ES lyderių paskelbtame pareiškime sakoma, kad jie „vieningai laikosi principingo požiūrio į Rusiją“ ir „yra pasirengę ryžtingai reaguoti į besikartojantį jos neigiamo elgesio ir kenksmingos veiklos modelį“.

Jie taip pat sutarė „paraginti Rusiją nutraukti besitęsiančias represijas prieš pilietinę visuomenę, opoziciją ir nepriklausomą žiniasklaidą ir paleisti visus politinius kalinius“.

Pareiškimas paskelbtas J. Bidenui rengiantis trečiadienį Ženevoje vyksiančiam susitikimui su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

J. Bidenas, Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen ir Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Charles'is Michelis nurodė, kad JAV ir ES taip pat siekia „palaikyti atvirus komunikacijos kanalus“ su Rusija bendradarbiavimui „bendro intereso srityse“.

Be to, jie išreiškė paramą Ukrainos ir Sakartvelo „suverenitetui, nepriklausomybei ir teritoriniam vientisumui“, atsižvelgiant į Rusijos bandymus išplėsti savo įtaką, ir sakė remsiantys „Ukrainos, Sakartvelo ir Moldovos reformų kelią“.

Lyderiai teigė, kad jie taip pat palaiko Baltarusijos žmones ir palaiko jų reikalavimus dėl žmogaus teisių ir demokratijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.