Kremlius: JAV ir Rusijos santykiai yra „aklavietėje“

Rusijos prezidento aukščiausio rango patarėjas sakė, kad Maskvos ir Vašingtono santykiai yra „aklavietėje“, tačiau trečiadienį Šveicarijoje įvyksiantis Vladimiro Putino ir JAV vadovo Joe Bideno susitikimas gali padėti sumažinti įtampą.

 Kremlius: JAV ir Rusijos santykiai yra „aklavietėje“.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Kremlius: JAV ir Rusijos santykiai yra „aklavietėje“.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-15 13:54

Prezidentai susitiks Ženevos viloje „La Grange“, tarp šalių tvyrant įtampai dėl daugybės nesutarimų, pradedant kibernetinėmis atakomis bei kišimusi į rinkimus ir baigiant žmogaus teisių pažeidimais.

„Rusijos ir JAV santykiai šiuo metu yra aklavietėje, padėtis beveik kritinė. Reikia kažką daryti“, – sakė V. Putino patarėjas užsienio politikos klausimais Jurijus Ušakovas žurnalistams prieš viršūnių susitikimą.

„Žiūriu į šį susitikimą su praktiniu optimizmu, tačiau nedideliu. Tai pirmasis susitikimas sudėtingomis sąlygomis“, – kalbėjo jis.

Anot J. Ušakovo, Rusijos ir JAV ambasadoriai, anksčiau šiais metais išvykę namo, tarp šalių paaštrėjus įtampai dėl sankcijų, galėtų nedelsiant sugrįžti, jei susitikimas praeis gerai.

„Būtų didžiulis pasiekimas, jei ambasadoriai sugrįžtų prie savo darbo“, – sakė prezidento patarėjas.

Jis nurodė, kad prezidentai, be kitų temų, aptars kibernetinio saugumo, klimato kaitos, Arkties ir regioninių konfliktų klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.