Lenkijos premjeras siekia surengti uždarą parlamento sesija dėl kibernetinių atakų

Lenkijos ministras pirmininkas paragino surengti uždarą parlamento sesiją, per kurią būtų aptarta virtinė kibernetinių atakų prieš Lenkijos valstybės tarnautojus, įskaitant paties premjero administracijos vadovą, antradienį pranešė vyriausybės atstovas Piotras Muelleris.

 Lenkijos premjeras siekia surengti uždarą parlamento sesija dėl kibernetinių atakų.  <br>123rf nuotr.
 Lenkijos premjeras siekia surengti uždarą parlamento sesija dėl kibernetinių atakų.  <br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2021, 3:00 PM

Toks posėdis yra būtinas, kad vyriausybė galėtų pristatyti ataskaitą apie pastarojo meto kibernetines atakas Lenkijoje, televizijai „Polsat News“ sakė P. Muelleris. Jis pridūrė besitikįs, kad uždara sesija galėtų įvykti šią savaitę.

Neseniai buvo įsilaužta į premjero Mateuszo Morawieckio kanceliarijos vadovo Michalo Dworczyko ir jo žmonos elektroninį paštą bei socialinės žiniasklaidos paskyras.

P. Muelleris pareiškė, kad šie incidentai kelia susirūpinimą, bet pabrėžė, jog programišių taikiklyje buvo atsidūręs ne tik M. Dworczykas, bet ir kiti pareigūnai.

„Išpuolių mastas yra labai rimtas“, – pažymėjo vyriausybės atstovas. Anot jo, M. Morawieckis nori per posėdį „pristatyti šių labai plačių išpuolių, kurie daro įtaką Lenkijai, mastą“.

Įtariama, kad Rusija gali būti daugelio išpuolių vykdytoja. Lenkų saugumo tarnybos dažnai kalba apie dezinformaciją ir įsilaužimus, kuriais siekiama susilpninti Lenkijos pozicijas tarptautinėje arenoje arba sukelti įtampą jos ryšiuose su Vakarų partneriais. Daug kas tai vertina kaip strateginį Kremliaus tikslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.