Ukrainos policija surengė reidų prieš išpirkos reikalaujančių programišių gaują

Ukrainos policija įvykdė per 20 reidų prieš rusakalbių programišių gaujos, kaltinamos kibernetinėmis atakomis dėl pusės milijardo dolerių išpirkų, įtariamus bendrininkus.

Ukrainos policija įvykdė per 20 reidų prieš rusakalbių programišių gaujos.<br>123rf iliustr.
Ukrainos policija įvykdė per 20 reidų prieš rusakalbių programišių gaujos.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2021, 8:39 AM, atnaujinta Jun 17, 2021, 8:40 AM

Nuo šios gaujos kibernetinių atakų ir turto prievartavimo ypač nukentėjo Jungtinės Valstijos ir Pietų Korėja.

Trečiadienį paskelbtame policijos pareiškime sakoma, kad buvo surengtas 21 reidas įtariamųjų, siejamų su sindikatu „Clop“, namuose Kijeve ir kitur, konfiskuota kompiuterinės įrangos ir maždaug 5 mln. grivinų (152,6 tūkst. eurų) grynaisiais.

Šeši atsakovai vykdė kibernetines atakas prieš JAV ir Pietų Korėjos kompanijas, jiems gresia įkalinimas iki aštuonerių metų už kompiuterinius nusikaltimus ir pinigų plovimą, sakoma pareiškime.

Jame nenurodoma, ar buvo sulaikyta kokių nors įtariamųjų, tik sakoma, kad tyrimas tęsiamas. „Tamsiojo interneto“ nutekinimo svetainė „Clop“ kelios valandos po pranešimų apie kratas toliau veikė ir tai rodytų, kad gaujos interneto infrastruktūra galbūt nenukentėjo.

Galingiausios išpirkos reikalaujančių programišių grupės veikia toleruojant Kremliui ir yra nepasiekiamos Vakarų teisėsaugai. Rusija šių programišių neteisia ir neišduoda kitoms šalims.

Bandymas įtikinti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną keisti padėtį buvo tarp JAV prezidento Joe Bideno prioritetų per trečiadienį Ženevoje įvykusį jų susitikimą. Neaišku, ar J. Bidenas šiuo klausimu pasistūmėjo į priekį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.