Austrijos diplomatijos vadovas: ES sutarė dėl „tvirtų ir tikslinių“ sankcijų Baltarusijai

Austrijos užsienio reikalų ministras Alexander'as Schallenbergas penktadienį pranešė, kad Europos Sąjungai pavyko susitarti dėl naujų sankcijų Baltarusijai.

Aliaksandras Lukašenka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Aliaksandras Lukašenka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Aliaksandras Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Aliaksandras Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 18, 2021, 9:15 PM

„Džiaugiuosi, kad pasiekėme susitarimą dėl sankcijų Baltarusijai, jos yra tvirtos ir tikslinės“, – tviteryje parašė ministras.

Kaip anksčiau pranešė diplomatai, ES užsienio reikalų ministrai pirmadienį Liuksemburge ketina aptarti plataus masto priemones, skirtas smogti autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimo „piniginei“ po priverstinio lėktuvo nutupdymo Minske.

Manoma, kad sankcijos bus nukreiptos į pagrindinius Baltarusijos ekonomikos sektorius, įskaitant kalio trąšų eksportą, tabako sektorių, naftos ir naftos chemijos produktus, pranešė diplomatai.

Taip pat turėtų būti sugriežtinti ginklų ir įrangos, kuri gali būti panaudota represijoms prieš demonstrantus, eksporto apribojimai, sakė diplomatai.

Glaudžius bankinius ryšius su Baltarusija palaikanti Austrija anksčiau turėjo prieštaravimų siūlymui taikytis sankcijomis į finansinį sektorių, bet, kaip pranešama, penktadienį jų atsisakė.

Jei ministrai uždegs žalią šviesą sankcijoms, dar turės praeiti kelios dienos, kol jos bus oficialiai įgyvendintos, nurodė diplomatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.