„Optimistiškai nusiteikęs“ Rusijos ambasadorius sugrįžta į Vašingtoną

Rusijos ambasadorius Vašingtone sekmadienį parskrido į Jungtines Valstijas, pareiškęs, jog tikisi užmegzti „lygiaverčius ir pragmatiškus“ ryšius po Ženevoje įvykusio JAV ir Rusijos viršūnių susitikimo, surengto siekiant sumažinti įtampą.

 „Optimistiškai nusiteikęs“ Rusijos ambasadorius sugrįžta į Vašingtoną.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 „Optimistiškai nusiteikęs“ Rusijos ambasadorius sugrįžta į Vašingtoną.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-20 14:12

Lėktuvas su ambasadoriumi Anatolijumi Antonovu, kuris kovą buvo atšauktas konsultacijoms, pakilo 9 val. 20 min. vietos (ir Lietuvos laiku) iš Maskvos Šeremetjevo oro uosto ir išskrido į Niujorką Iš ten ambasadorius nuvyks į Vašingtoną, pranešė rusų naujienų agentūros.

„Atsižvelgdamas į abiejų prezidentų susitikimo rezultatus, tikiuosi konstruktyvaus darbo su savo kolegomis amerikiečiais užmezgant lygiaverčius ir pragmatiškus santykius“, – naujienų agentūrai „Ria Novosti“ sakė A. Antonovas ir pridūrė, kad yra „nusiteikęs optimistiškai“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas po Ženevoje įvykusio viršūnių susitikimo su JAV prezidentu Joe Bidenu trečiadienį pranešė, kad Maskva ir Vašingtonas susitarė dėl ambasadorių sugrąžinimo.

Maskvos ir Vašingtono diplomatiniai ryšiai buvo kone visiškai nutrūkę po J. Bideno, apkaltinusio Kremlių kišimusi į JAV rinkimus ir kibernetinių atakų vykdymu, inauguracijos.

J. Bidenui kovą prilyginus V. Putiną „žudikui“, Rusija žengė retą žingsnį – atšaukė konsultacijoms savo ambasadorių A. Antonovą ir pareiškė, kad JAV pasiuntinys Johnas Sullivanas irgi turėtų grįžti į Vašingtoną.

J. Sullivanas Maskvą paliko balandį, JAV ir Rusijai apsikeitus sankcijomis bei išsiuntus viena kitos diplomatų.

Gegužę rusų valdžia formaliai įtraukė JAV į „nedraugiškų“ valstybių, kurioms draudžiama įdarbinti savo ambasadose Rusijos piliečius, sąrašą. Vienintelė kita šiame sąraše esanti valstybė yra Čekija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting