Buvęs Jungtinės Karalystės parlamento vadovas J. Bercow sukritikavo B. Johnsoną ir persimetė pas leiboristus

Ryškaus charakterio buvęs Jungtinės Karalystės Bendruomenių Rūmų pirmininkas Johnas Bercow pranešė palikęs konservatorių gretas ir prisijungęs prie opozicinės Leiboristų partijos, nes šaliai „įgriso melas“, esą skleidžiamas vadovaujant ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui.

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2021, 4:22 PM

Sekmadienį paskelbtame interviu laikraščiui „The Observer“ buvęs parlamentaras pabrėžė, jog vadovaujant B. Johnsonui Konservatorių partija tapo „reakcionieriška, populistinė, nacionalistinė ir kartais net ksenofobiška“.

J. Bercow pasitraukė iš parlamento pirmininko pareigų 2019 metų spalį, išdirbęs šiame poste dešimtmetį. Dabar jis pareiškė prieš kelias savaites įstojęs į Leiboristų partiją, nes jam artimos jos vertybės.

„Mane motyvuoja parama lygybei, socialiniam teisingumui ir internacionalizmui. Tai yra leiboristų skiriamasis bruožas“, – sakė jis „The Observer“.

„Priėjau prie išvados, kad šią vyriausybę reikia pakeisti. Realybė ta, kad Leiboristų partija yra vienintelė priemonė, kuria galima pasiekti šį tikslą. Kito realistiško varianto nėra“, – pridūrė politikas.

Duodamas interviu televizijai „Sky News“ J. Bercow pareiškė, kad jo sprendimas nebuvo „asmeniškai nukreiptas prieš Borisą Johnsoną“.

Tačiau jis nepagailėjo kritikos vyriausybės vadovui ir pareiškė, kad B. Johnsonas „tik iš matymo ir keliamaisiais metais pažįsta tiesą“, be to, pridūrė, kad premjero „niekinamas“ elgesys parlamento atžvilgiu „verčia apgailestauti“.

J. Bercow sakė „The Observer“, kad ministras pirmininkas yra „sėkmingas agitatorius, bet prastas valdytojas“, ir kritikavo tokius jo politikos aspektus kaip tarptautinės pagalbos biudžeto mažinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.